Egy új technikai megoldásnak köszönhetően a Generali Biztosító Zrt az Allianz Biztosító mintájára hamarosan mintegy 350 biztosítási ügynökét látja el mPOS terminállal az új szerződés aláírása utáni első biztosítási díj befizetésének megkönnyítése érdekében. Ezzel kiküszöbölhetővé válhat a készpénz kezelésével járó nehézség.

Add a comment


Nem foglalkozhat a KÖBE biztosító kötelező biztosítással - A Magyar Nemzeti Bank határozatba foglalta, hogy a nem foglalkozhat a KÖBE biztosító kötelező biztosítással, azok további értékesítésével. A MNB pénzügyi terv elkészítését irányozta elő a KÖBE számára és ezzel egy időben korlátozta a társaság eszközei feletti rendelkezési jogot. Ezek az intézkedések a biztosító nem megfelelő díjpolitikája miatt került sor mindaddig, míg pénzügyi helyzetüket nem tudják megnyugtatóan rendezni.

Add a comment


A romániai Astra Biztosító már nem hozhat létre biztosításokat hazai fióktelepein - Újabb biztosítások már egyáltalán nem igényelhetőek a magyarországi fióktelepeken. Más piaci cégeknél lehet még a kötelező gépjármű – felelősség biztosítási szerződéseket is újra kötni, mivel a díjnemfizetés miatt ez megszűnt. Derült ki mindez miután hivatalosan is kinyilvánította a román pénzügyi felügyelet a biztosító engedély-visszavonó határozatát.

Add a comment


2014-ben 844,1 milliárd forint díjbevétel folyt be a hazai biztosító társaságokhoz. A bevétel 54 százaléka, azaz 451,8 milliárd forint az élet-, és 46 százaléka, azaz 392,3 milliárd forint a nem életbiztosítási üzletágból tevődött össze, - közölte a MABISZ. Az életbiztosítási piac díjbevétele 4,4 százalékkal, a nem életbiztosítási ágazaté pedig 3,9 százalékkal emelkedett az előző évekhez képest.

Add a comment


Ugyan létezik már pár éve az úgynevezett kátyúkár biztosítás, eddig csak pár tízezer autós kötött, közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ). Ez betudható annak, hogy a szerződők a káruk nem megfelelő dokumentálása végett az esetek körülbelül fele a biztosítók általi kártérítés kifizetésének a visszautasításával zárul, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) adatai szerint.

Add a comment


A hagyományos biztosításokon a biztosítóknak az árverseny miatt már alig van nyereségük, ezért az alacsony díjú, kisebb csoportokra szabott termékekkel próbálják növelni a díjbevételüket és javítani a nyereségességüket. A CIG Pannónia EMABIT egyebek között kezesi biztosítást, ötéves korig az autókra eredeti vételár biztosítást és kiterjesztett gépjármű-garanciát kínál. Busa Zoltán vezérigazgató elmondta: - „A CIG Pannónia EMABIT réspiaci termékei olyan területekre fókuszálnak, amelyeknél önmagukban kedvező a kárhányad”. Az ilyen szolgáltatások a nem életbiztosítási piac kis szeletét teszik csak ki, a biztosítók viszont úgy vélekednek: sok kicsi sokra megy, és számos különleges termékkel rukkoltak elő.

Add a comment


Az előző évben körülbelül 111,1 milliárd forint bevételt ért el a Generali cég, ez körülbelül 0,9 %-kal kisebb, mint a 2012-es évben.  Körülbelül 1-2%-os növekedést várnak és a magyarországi Generali csoport a több éve létező 17%-os piaci részesedését akarja megvédeni. Azt tudni kell, hogy ezzel az aránnyal évek óta vezetők a magyar biztosítási piacon.  Az életbiztosításokból előző évben 39 milliárd forint díjbevétel jött be. A Generali tervei között sok minden szerepel, és most az is kiderül, hogy mik a Generali Cégcsoport közeli tervei.

Add a comment

.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2017 - Proviti.hu
.