Cégautó adó 2012-reCégautó adó 2012: A Magyar hatósági rendszámtáblával rendelkező gépjárművek és pótkocsik után gépjárműadót, míg a nem kizárólag magánhasználatú személygépkocsik után cégautóadót kell fizetni, mely független a gépjárműadó fizetési kötelezettségtől. A kormány a gépjárműadóról szóló 1991. évi LXXXII. törvény módosítását tervezi, mégpedig úgy, hogy a cégautó adó 2012 évben emelkedni fog. A tervezet szerint az eddig szokásos negyedévi bevallási és befizetési kötelezettség évenkénti egyszeri fizetésre változhat.


A parlament előtt lévő törvénymódosító javaslat tartalmazza a cégautó adó 2012 évben történő emelését is. Eddig a céges autók után 1600 köbcentiméterig havi 7000, efelett pedig 15000 Ft volt a fizetendő cégautóadó havonta. A tervezet szerint más lesz a cégautóadó kivetési alapja és mértéke is, így 2012-től a céges autó adója is teljesítmény alapúvá válik. Ezen kívül szempont lesz a cégautó környezetvédelmi osztályba sorolása is. Egyelőre úgy tűnik, hogy a legkevesebb fizetendő adó minimum 7700 Ft/hó környékén lesz.

 

Spórolna a céges költségeken? Váltson kötelező biztosítót, takarítson meg akár 30%-ot!

Kötelező biztosítás díjszámoló - 14 biztosító díja egy helyen!

 

A cégautó adóra vonatkozó 2009. február 1-je óta hatályos rendelkezés szerint kétféle adótétel létezik: 1600 cm3 hengerűrtartalomig 7000 Ft/hó, afölötti hengerűrtartalmú hajtómotorral ellátott személygépkocsi esetén pedig 15000 Ft/hó. A jelenlegi gazdasági helyzetben a cégtulajdonosoknak meg kell fontolniuk, hogy vagy megszabadulnak cégautójuktól, vagy egy magánszemélyt jegyeztetnek be üzembentartóként. Ezekkel a megoldásokkal elkerülhető a cégautó adó 2012 évben történő fizetése.

A cégautóadó 2012 évi havi mértéke személygépkocsira vonatkozóan:

Cégautó adó 2012

Nem kell cégautó adót fizetni a magyar hatósági rendszámtáblával ellátott mezőgazdasági vontatóra, a négykerekű segédmotoros kerékpárra, a munkagépre, a lassú járműre, valamint a lassú jármű pótkocsijára, a CD, a CK, a DT, az OT és a Z betűjelű rendszámtáblával ellátott gépjárműre, valamint a külön jogszabály szerinti „méhesházas” gépjárműre,

A törvényjavaslat értelmében a személygépkocsik után fizetendő cégautóadó összege a gépjármű piaci értékükét leginkább kifejező négy kW kategória kombinációja és környezetre gyakorolt hatása (kedvező, kevésbé kedvező, káros) – a környezetvédelmi osztályba sorolás szerint kategorizálva – eredményeként létrehozott 12 adótétel havi összegének eredőjeként számítandó majd.

A cégautó adó csak cég tulajdonában levő személygépkocsik után esedékes!

Friss: 2011.11.12.

Kedves olvasóink!

 

Ügyfeleink kérésére megkérdeztük az APEH véleményét is, miszerint elkerülhető e a cégautó adó abban az esetben, ha egy magánszemélyt jegyeztet be a tulajdonos mint üzembentartó!

 

Állásfoglalásuk ez ügyben sajnos egyértelműen az volt, hogy a cégautó adót annak a személynek kell fizetnie aki a gépjármű tulajdonosa. Tehát e módszerrel a cégautó adó nem elkerülhető!

Amennyiben úgy dönt,
hogy cége eladja magánszemély részére a gépjárművet, abban az esetben a költségeit csökkentheti egy olcsó kötelező biztosítás szerződéssel, melyet a weboldalunkon könnyedén meg is köthet itt:

 

 

Partneri kapcsolat

proviti partner

Facebook

 

Kötelező biztosítók

Hazánkban most jelen pillanatban 14 biztosító társaság értékesít kötelező biztosítási szerződéseket. Ezen a biztosító társaságok közül mindegyik a partnerünk, így tudjuk garantálni Önnek, hogy kötelező biztosítási szerződését olcsón kötheti meg ráadásul ingyenes ügyintézés mellett!

A biztosítási szerződés megkötését követően csak a rendszerünk által megküldött alkuszi megbízási szerződést kell visszaküldenie részünkre aláírva faxon, e-mailben, vagy postán, esetleg személyesen, a többi teendőt mi elvégezzük Ön helyett! A magyarországi alkusz biztosítási piacon egyedülállóan gyorsak vagyunk, így a megbízás megérkezését követően a lehető leggyorsabban Önnél lesz az igazolása.

.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2014 - Proviti.hu
.