Nem foglalkozhat a KÖBE biztosító kötelező biztosítással - A Magyar Nemzeti Bank határozatba foglalta, hogy a nem foglalkozhat a KÖBE biztosító kötelező biztosítással, azok további értékesítésével. A MNB pénzügyi terv elkészítését irányozta elő a KÖBE számára és ezzel egy időben korlátozta a társaság eszközei feletti rendelkezési jogot. Ezek az intézkedések a biztosító nem megfelelő díjpolitikája miatt került sor mindaddig, míg pénzügyi helyzetüket nem tudják megnyugtatóan rendezni.


Kötelező biztosítás díjszámoló - 12 biztosító díja egy helyen!

Egy szóval, a KÖBE nem árusíthat kötelező gépjármű felelősségi biztosítást, amíg a rendelkezés visszavonásra nem kerül. A Magyar nemzeti Bank részéről egy mindenre kiterjedő széles körű vizsgálat indult és az ennek során tapasztalt hiányosságok, nem megfelelések miatt a MNB mint megelőző intézkedés rendelte el a KGFB árusításának felfüggesztését. A vizsgálat eredményeként a legfőbb hiányosságok az alábbiak voltak: a társaságnak nincs megfelelő tartaléka, a befektetési kockázat a megengedettnél sokkal magasabb, általában a KÖBE díjpolitikája nem eléggé megalapozott.

A biztosítónak egy olyan pénzügyi tervet kell kidolgoznia és letenni az asztalra, amely alátámasztja kellően a jövőbeni terveit és működésének létjogosultságát. Fontos tudnivaló, hogy az élő kötelező biztosítási szerződései a KÖBE-nek továbbra is érvényben maradnak, azok után a jövőben is fizet, valamint a KGFB mellett nyújtott más biztosítási szolgáltatásai érvényesek, nem változnak, azokat árulhatja. Az MNB határozata is a KÖBE érdekében született, de ugyan akkor legalább ennyire fontosnak tartja azt, hogy az ügyfelek érdekei semmiképp ne sérülhessenek. A tiltás lényege tehát, hogy elkerülhető legyen a befektetési és biztosítási kockázat további növekedése, illetve a társaság pénzügyi helyzetének pozitív irányba való változása a cél.

Kérdése van? Tegye fel azt nekünk, és szakszerű, pontos választ adunk rá Önnek!

Facebook

Partneri kapcsolat

proviti partner program

 

Kötelező biztosítók

Hazánkban most jelen pillanatban 13 biztosító társaság értékesít kötelező biztosítási szerződéseket. Ezen a biztosító társaságok közül szinte mindegyik a partnerünk, így tudjuk garantálni Önnek, hogy kötelező biztosítási szerződését olcsón kötheti meg ráadásul ingyenes ügyintézés mellett! Vegye igénybe a Proviti Alkusz szolgáltatásait!

.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2017 - Proviti.hu
.