A tavaszi javulást követően júniusban csökkent az új autók értékesítése hazánkban, mely csökkenést további rossz eredmények követtek júliusban. A júliusi 3700 eladott új gépjármű közel 15%-kal kevesebb mint a tavalyi eredmény. A helyzetet tovább rontja az a tény, hogy a kis haszonjármű piac is gyengén teljesített. A 751 darab eladott kis haszon gépjármű 12%-os csökkenést jelent. A számok, és a statisztikákban viszont még pozitív hatást jelent a hét havi jelentés. A tavalyi évhez képest az első hét hónapban a személygépkocsik esetében 3,5%, míg a kis haszon járműveknél 19,2% növekedés mutatkozik.


A statisztikákkal foglalkozó társaságok az eredmények alapján, nem meglepő módon csökkentették az új személygépkocsik idei forgalmára vonatkozó prognózist, míg a kisteherautók esetében meghagyták az eredeti terveket. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének elnökének véleménye szerint lesznek még visszaesések, mert törékeny a piac és a folyamatos fejlődéshez pedig nincs meg a stabil gazdasági háttér. Az elnök azt azért leszögezte, hogy nem szabad hosszú távú következtetéseket levonni egy havi adatokból.

A helyzeten sajnos a 2009-es évvel ellentétben a reexport sem tud javítani. Abban az évben jelentős volt a kereskedők devizaalapú készletfinanszírozással beszerzett készleteiknek az értékesítése.

Bár 2012-ben a használtautó piac kicsit erősödött, és körülbelül ugyanannyi használtautó kel el mint új, ha az összes adatot egyben nézzük meg, akkor kriminális a helyzet sajnos.

Kérdése van? Tegye fel azt nekünk, és szakszerű, pontos választ adunk rá Önnek!

Facebook

Partneri kapcsolat

proviti partner program

 

Kötelező biztosítók

Hazánkban most jelen pillanatban 13 biztosító társaság értékesít kötelező biztosítási szerződéseket. Ezen a biztosító társaságok közül szinte mindegyik a partnerünk, így tudjuk garantálni Önnek, hogy kötelező biztosítási szerződését olcsón kötheti meg ráadásul ingyenes ügyintézés mellett! Vegye igénybe a Proviti Alkusz szolgáltatásait!

.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2017 - Proviti.hu
.