Kgfb kalkulátor: Az oldalunkon mindenki mindent megtalál a kötelező biztosításokról, a biztosításokat kínáló biztosító társaságokról, azok üzletpolitikájáról és tarifáiról. Így biztosítjuk azt, hogy mindenki a számára leginkább megfelelő szerződést köthesse meg a következő biztosítási időszakra. Ez nagyon lényeges még akkor is, ha a kgfb átlagdíja folyamatosan csökken, hiszen az egyes ajánlatok között akár 100% díjeltérés is lehetséges. A díjak kiszámolásában és a szerződések megkötésében a kgfb kalkulátor rendszerünk lesz a segítségére, ahol a váltás és kötés teendőit online intézheti.


Kötelező biztosítás díjszámoló - 14 biztosító díja egy helyen!


A rendszer úgy működik
, mintha Ön végig járná az összes biztosító ügyfélszolgálatát. Amikor Ön bemegy egy adott biztosítóba, akkor az ottani ügyfélszolgálatos kiszámolja az Önre vonatkozó díjakat. Amennyiben a legjobb megoldást szeretné, választani úgy az összes biztosító ügyfélszolgálatára el kellene mennie. Ez rengeteg időt és energiát emészt fel. Sokkal hatékonyabb az oldalunkon működő kalkulátor használata. Megadja az adatokat, melyet a rendszer kér és pillanatok alatt megismerheti az összes biztosító ajánlatát. A kalkulátor az adatokat online rendszeren keresztül szétküldi az összes biztosítóhoz, ahonnan a számolást követően szintén online csatornán a biztosítók visszaküldik az eredményeket. A kgfb kalkulátor összegzi az eredményeket és megismerteti azt Önnel szolgáltatás és díj alapján rangsorolva.


A díjszámító rendszer a kettős biztonsági beállításnak köszönhetően árgaranciát vállal. Ez annyit jelent, hogy a pontosan megadott adatok alapján ismertetett díjakra árgaranciát vállalunk. Ezen felül a kiválasztott ajánlat alapján a rendszeren keresztül az új szerződését meg is kötheti. Az így megkötött szerződések esetében a teljes biztosítási ügymenet intézését átvállaljuk, és ezért külön díjat nem számolunk fel. Ha összegzi a tényeket akkor elmondható, hogy a kgfb kalkulátor segítségével pillanatok alatt megkeresheti a legolcsóbb kötelező biztosítás ajánlatot, és az új szerződését meg is kötheti online.

Kgfb biztosítás autóra: Minden gépjárműre így az autóra is kötelező felelősség biztosítást kötni az érvényes jogszabályoknak megfelelően. Ez az üzembentartó felelőssége. A biztosítás meglétét számos helyen igazolnunk kell tudni, így ez alól nincs kibúvó. Amennyiben valaki mégis úgy vesz részt a közúti közlekedésben, hogy nincs biztosítása az komoly büntetésre számíthat, arról nem is beszélve, hogy ha biztosítás nélkül balesetet okoz akkor a teljes kártérítést zsebből kell fizetnie. A kgfb autóra azonban nem csak az üzembentartók számára kötelező, hanem a biztosítók számára is. Néhány kivételtől eltekintve minden ajánlatot el kell, hogy fogadjanak, amelyik megfelel a tarifáiknak. Ez lehetőséget biztosít minden autós számára, hogy a felelősség-biztosítását annál a társaságnál kösse meg, mely a számára a legkedvezőbb feltételeket tudja biztosítani. A biztosító kiválasztására autóvásárláskor van lehetőség. Ezen felül évente egyszer a biztosítási évforduló előtt lehet felülvizsgálni a szolgáltatásokat és a díjakat. Ezen a napon amennyiben van a piaci kínálatban kedvezőbb ajánlat akkor a szabályok betartása mellett mindenkinek lehetősége nyílik a biztosító váltásra. A legjobb feltételű és legkedvezőbb díjú ajánlat kiválasztásában nagy segítséget nyújt a kötelező biztosítás kalkulátor mely pillanatok alatt mutatja meg mindenkinek az összes biztosító társaság ajánlatát. A rendszer segítségével a kötelező biztosítás autóra pillanatok alatt megköthető a legjobb feltételekkel, és a legjobb díjakkal.

KGFB gyakori kérdései

Mi a teendő gépjármű vásárláskor? Elsőként felelősségbiztosítási szerződést kell kötni, és csak utána kerül sor a gépjárművet átírására.

Hogyan lehet kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kötni?
- Oldalunk mindenben az Ön segítségét szolgálja. Csak annyit kell tennie, hogy portálunkon kiválasztja a legmegfelelőbb biztosítási társaságot a díjszámítás után.

Hogy lehet biztosítótársaságot váltani?
Kötelező gépjármű felelősségbiztosításnál a biztosítóváltást mindig október 30. és december 31. között kell intézni amennyiben a gépjárművét 2010.01.01.-előtt vásárolta. Amennyiben 2010.01.01.-utáni volt a vétel, akkor a biztosítási évfordulójának napja a kötés napjával egyenlő. A biztosítók már bármikor hirdethetnek új díjakat, éppen ezért amikor Önnek esedékes a biztosító váltás, használja kalkulátorunkat, ahol mindig a legfrissebb tarifákkal dolgozik a rendszer!

"Visszafogad- e" az a társaság, akinél felmondtuk a biztosítást? Amennyiben a szerződést mi mondtuk fel, abban az esetben visszavihető a szerződés a régebbi biztosítóhoz.

Mit kell tenni gépjármű eladásakor? A biztosítónak be kell mutatni a szerződést, melyen fel van tüntetve a tulajdonjog átruházása. A szerződés a tulajdonjog átruházásának a napján megszűnik, addig van lehetőség a szerződési díj rendezéséhez.

Mivel  igazolható a biztosítási szerződés? A befizetési igazoló csekkel, vagy a biztosító igazoló szelvényével.

Teendők káreseménykor: Érdemes az autóban tartani állandóan a "kék- sárga" bejelentőt, azaz az Európai- baleseti bejelentőt, mely egységes egész Európában. A baleseti bejelentő feltétlenül pontosan legyen kitöltve. Ha a körülményekről nem tudnak megegyezni a balesetben résztvevők, értesíteni kell a rendőröket. Ha Ön okozta a balesetet, a bejelentő egyik példányát küldje be biztosítójának. Ha Ön a szenvedő fél volt, a balesetet okozó fél biztosítótársaságát keresse meg. Amennyiben a kárt okozónak külföldi biztosítónál elhelyezett felelősségbiztosítása van, feltétlenül hívjon rendőrt, és rendkívüli alapossággal jegyezze fel a biztosító nevét, a zöld kártya számát és érvényességét. Ha a kárt okozó gépjármű nem rendelkezett felelősségbiztosítással, bármelyik társaságánál bejelenthető a káresemény, a MABISZ intézkedik a továbbiakban. Ha a balesetet okozó autó otthagyta a helyszínt, szintén a MABISZ nyújt segítséget.

Mikor van szükség zöldkártyára? Minden esetben, hiszen a külföldi hatóságoknak is tudniuk kell, hogy hazánk jóváhagyta a rendszámegyezményt.

Az itt felsorolt országokban, illetve átutazásnál nem tették kötelezővé a zöldkártya használatát:


Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Feröer- szigetek, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Izland, Lichtenstein, Luxemburg, Monaco, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, San Marino, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovák- Köztársaság, Szlovénia, Vatikán

Az alábbi országok kötelezővé teszik a zöld kártya kiváltását:

Andorra, Ciprus, Észtország, Iráni Iszlám Köztársaság, Izrael, Lettország, Málta, Moldávia, Törökország, Tunézia, Ukrajna

Akadnak olyan országok,
melyekkel kétoldalú, illetve speciális egyoldalú megállapodással rendelkezik Magyarország. Kétoldalú megállapodással rendelkezünk Albániával, azaz a magyar rendszám és országjelzés elég az albánoknak, és fordítva, a magyarok megelégszenek az országjelzéssel és a rendszámtáblával. Bosznia- Hercegovina, Bulgária, Lengyelország, Macedónia és Románia és a magyarok közt az egyoldalú megállapodás értelmében szintén elég a rendszám és az országjelzés. A szovjet utódállamokba nincs mód kiváltani a zöld kártyát. A zöld kártya kiváltása ingyenes, a nyugodt utazás feltételeinek a megteremtése érdekében hasznos a kiváltása.


Kgfb váltás: Mivel a biztosító váltás minden esetben az évforduló előtt a 60. naptól a 30. napig érdekes, ezért minden kgfb szerződőnek ajánlatos ezen időszakban a biztosítási lehetőségek felülvizsgtálata. Ebben sagít Önnek a kalkulátor rendszerünk!

Kötelező biztosítás díjszámoló - 14 biztosító díja egy helyen!


A KGFB váltás honlapunkon keresztül online, otthonából intézhető a kötelező biztosítás kalkulátorunk segítségével. Amennyiiben ezt a megoldást választja, úgy legfontosabb lépésként kötvényén ellenőrizze a szerződéskötés évfordulójának dátumát. A biztosító váltás  legegyszerűbb módja és feltétele is, ha legalább harminc nappal az évforduló előtt kalkulátorunk segítségével online megköti új szerződését, és egyúttal megbíz minket a biztosító váltás teljes ügymenetének intézésével. A kötelező biztosítás váltás folyamat lebonyolításáért természetesen díjat nem számítunk fel.

Lényeges, hogy biztosító váltás esetén a helyes kötvényszámot adjuk meg, hiszen ha a kötvényszám esetleg elírásra kerül, megtörténhet, hogy az új biztosító a bónusz besorolást A0-ra, vagy maluszt M4-re csökkenti az új kötelező biztosítás rendelet alapján. Ebben az  esetben a kötelező biztosítás díja akár a duplájára is emelkedhet, igaz csak adatpótlásig. A biztosító jóhiszeműen az emelt díjú csekket küldi ki és amennyiben az ügyfél ezt a díjat nem fizeti ki, a biztosító felmondhatja a kötelező biztosítás szerződést és ebben az esetben fedezetlenségi díjat kell fizetni.

Kérdése van? Tegye fel azt nekünk, és szakszerű, pontos választ adunk rá Önnek!
.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2017 - Proviti.hu
.