Mi kell a külföldi rendszámú autó használatához?

2011. szeptember 1-től változik a külföldi rendszámú járművek használati szabálya hazánkban. A szigorítás értelmében ősztől jogellenes belföldi használata esetén a rendszámot az ellenőrzés helyszínen el kell venni. A rendszám és az engedély elvételét követően nyolc napon belül el kell juttatni azt az üzembentartó vagy a vezető lakóhelye, székhelye, telephelye szerint illetékes közlekedési igazgatási hatóságnak, az elvétel indoklásával együtt.


Ezt követően a hatóság értesítést küld a belföldi üzembentartó számára, mely szerint 15 napon belül kezdeményeznie kell a jármű belföldi forgalomba helyezését. Amennyiben ez nem történik meg úgy a közlekedési hatóság a bevont rendszámot és forgalmi engedélyt megküldi a kiállító külföldi hatóságnak.


Abban az esetben, ha a jármű tulajdonosa a megadott határidőn belül igazolni tudja, hogy jogszerűen közlekedett külföldi rendszámú autójával, úgy az eljárást megszüntetik és a hatósági jelzést valamint az engedélyeket visszakapja. Az ilyen típusú járműveket harminc napon keresztül továbbra is bárki vezetheti, de ezt minden esetben igazolni kell közokirattal, vagy teljes bizonyító erejű magánokirattal.

Kérdése van? Tegye fel azt nekünk, és szakszerű, pontos választ adunk rá Önnek!

Facebook

Partneri kapcsolat

proviti partner program

 

Kötelező biztosítók

Hazánkban most jelen pillanatban 13 biztosító társaság értékesít kötelező biztosítási szerződéseket. Ezen a biztosító társaságok közül szinte mindegyik a partnerünk, így tudjuk garantálni Önnek, hogy kötelező biztosítási szerződését olcsón kötheti meg ráadásul ingyenes ügyintézés mellett! Vegye igénybe a Proviti Alkusz szolgáltatásait!

.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2017 - Proviti.hu
.