A Nemzetgazdasági Minisztériumban
lázas kalkulációk folyhatnak, pillanatnyilag úgy tűnik, hogy az új rendszámtábla szép, új és drága lesz. Az újításból a kormány mintegy 12 milliárd forintnyi bevételre tehet szert. Hogy külsőre milyen megjelenést terveznek azt még nem tudni, annyi bizonyos, hogy – Európában már sok országban elterjedt módon – feltüntetésre kerül a tulajdonos lakhelyére való utalás.

 

Az új rendszám mellett új forgalmi engedélyt is kell váltani, érthető, hiszen akinek szép, új, drága rendszámtáblája van, hogy is néz ki, egy régifajta okmánnyal kísérve!(?). Ezzel nincs vége a sornak, mert a tervezet alapján kötelező cserélni majd a „járulékos” okmányokat, iratokat, így például a parkolási engedélyt, az autópálya matricákat, ezen kívül a gépjármű kötelező- é, s casco biztosításokat is. A végösszeg, amibe egy gépjármű tulajdonosnak az újítás kerülhet, elérheti a 15 000 forintot.


A részletes előterjesztés elkészítése ez év májusára várható, egyelőre csak az ötlet híre reppent fel, melyhez a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azonnal hozzáfűzte, hogy fel sem merül a kötelező cserére való kényszerítés elve. Úgy gondolják, a rendszámokat önkéntes alapon, több lépcsőben lehet majd megvalósítani. Minden esetre a 12 milliárd forint tervezett bevétel valóban nem olyan összeg, mely az összes rendszám cseréjével kalkulálna, hiszen ma egy pár rendszámtábla cseréje vagy pótlása 8500 forint, melyet ha megszorzunk a cca. három millió forgalomban lévő gépjárművel, az valóban ennek több, mint a duplája. Tehát rendben, hogy a megálmodott rendszámtábla szép, új és drága lehet, senkit nem fognak kötelezni rá – első lépésben! -, hogy azonnal lecserélje. Csak az a kérdés, hogy ha egyetlen autós sem áll sorba elsőként, hogy fizethessen 15000 forintot, akkor vajon alakul majd a helyzet?

Kérdése van? Tegye fel azt nekünk, és szakszerű, pontos választ adunk rá Önnek!

Facebook

Partneri kapcsolat

proviti partner program

 

Kötelező biztosítók

Hazánkban most jelen pillanatban 13 biztosító társaság értékesít kötelező biztosítási szerződéseket. Ezen a biztosító társaságok közül szinte mindegyik a partnerünk, így tudjuk garantálni Önnek, hogy kötelező biztosítási szerződését olcsón kötheti meg ráadásul ingyenes ügyintézés mellett! Vegye igénybe a Proviti Alkusz szolgáltatásait!

.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2017 - Proviti.hu
.