Egy új technikai megoldásnak köszönhetően a Generali Biztosító Zrt az Allianz Biztosító mintájára hamarosan mintegy 350 biztosítási ügynökét látja el mPOS terminállal az új szerződés aláírása utáni első biztosítási díj befizetésének megkönnyítése érdekében. Ezzel kiküszöbölhetővé válhat a készpénz kezelésével járó nehézség.


Maga az mPOS terminal az üzletekben látható POS terminálokkal ellentétben  csupán okostelefon méretű. Érintéses, mágnescsíkos és chipes-Pin-kódos fizetésre is egyaránt alkalmas. A méretbeli különbség a nyomtató “hiányának” köszönhető. A nyugtát ugyanis e-mailben kapja meg az ügyfél. A tranzakció mobilnettel rendelkező okostelefon segítségével Bluetooth technológián keresztül valósul meg igencsak leegyszerűsítve az üzletkötők munkáját.

A feketegazdaságot erősítő készpénzhasználat helyett  a Nemzetgazdasági Minisztérium  szívesebben  látna  minden gazdasági területen ehhez hasonló banki megoldásokat.  Jelenleg 220 ezer NAV-hoz bekötött pénztárgépből csupán 100 ezer  rendelkezik POS terminállal, pedig nagyban megkönnyítenék az mPOS eszközök a futárok, a taxisok és a szerelők… életét is. A fizetési technológiák elterjedésével a bűnüldöző szerveknek rálátása nyílna a pénzügyi műveletekre.  Nagyobb eséllyel vehetnék fel a küzdelmet a szervezett bűnözés ellen, csökkenthetnék az áfacsalást és a bejelentés nélküli munkahelyek számát.

Kérdése van? Tegye fel azt nekünk, és szakszerű, pontos választ adunk rá Önnek!
.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2018 - Proviti.hu
.