A rendőr kérésére több dokumentum is szükséges lehet a kötelező biztosítás igazolására - A szerződés hatályba lépése után két hónappal már nem elég a biztosítási kötvény felmutatása, ha az érvényes kötelező biztosításunk meglétét igazoljuk a közúti rendőri ellenőrzés alkalmával. Az aktuális díjbefizetési csekkel vagy egyéb, díjfizetést igazoló dokumentummal is rendelkeznünk szükséges.

Egy panaszos olvasó arról számolt be, hogy közúti ellenőrzéskor nem fogadták el a kgfb  biztosítási kötvényét, amikor felmutatta, annak ellenére, hogy jelezte érvényes szerződését is. Továbbá szóvá tette azt , hogy  miért szükséges szinte könyörögni a biztosítójánál, hogy küldjék meg számára a zöldkártyát külföldi útja előtt. Panaszaival kapcsolatosan a Magyar Nemzeti Bankot, mint felügyeleti szervet kérdeztük.

Add a comment


Komoly esélyünk van belefutni a főváros útjain keletkező napi új 500 kátyú valamelyikébe. A statisztikák szerint azonban az ilyen károknak csak a felét térítik meg. Érdemes tehát a lehető legjobban mindent dokumentálni. Ha az autós a kár megfelelő rögzítése nélkül tovább ment , vagy  a megengedettnél bizonyíthatóan gyorsabban haladt, vagy figyelmeztető tábla jelezte az adott útszakasz problémáit, akkor kárigénye elutasításra kerül.

Add a comment


Egy új technikai megoldásnak köszönhetően a Generali Biztosító Zrt az Allianz Biztosító mintájára hamarosan mintegy 350 biztosítási ügynökét látja el mPOS terminállal az új szerződés aláírása utáni első biztosítási díj befizetésének megkönnyítése érdekében. Ezzel kiküszöbölhetővé válhat a készpénz kezelésével járó nehézség.

Add a comment


Nem foglalkozhat a KÖBE biztosító kötelező biztosítással - A Magyar Nemzeti Bank határozatba foglalta, hogy a nem foglalkozhat a KÖBE biztosító kötelező biztosítással, azok további értékesítésével. A MNB pénzügyi terv elkészítését irányozta elő a KÖBE számára és ezzel egy időben korlátozta a társaság eszközei feletti rendelkezési jogot. Ezek az intézkedések a biztosító nem megfelelő díjpolitikája miatt került sor mindaddig, míg pénzügyi helyzetüket nem tudják megnyugtatóan rendezni.

Add a comment


A romániai Astra Biztosító már nem hozhat létre biztosításokat hazai fióktelepein - Újabb biztosítások már egyáltalán nem igényelhetőek a magyarországi fióktelepeken. Más piaci cégeknél lehet még a kötelező gépjármű – felelősség biztosítási szerződéseket is újra kötni, mivel a díjnemfizetés miatt ez megszűnt. Derült ki mindez miután hivatalosan is kinyilvánította a román pénzügyi felügyelet a biztosító engedély-visszavonó határozatát.

Add a comment


2014-ben 844,1 milliárd forint díjbevétel folyt be a hazai biztosító társaságokhoz. A bevétel 54 százaléka, azaz 451,8 milliárd forint az élet-, és 46 százaléka, azaz 392,3 milliárd forint a nem életbiztosítási üzletágból tevődött össze, - közölte a MABISZ. Az életbiztosítási piac díjbevétele 4,4 százalékkal, a nem életbiztosítási ágazaté pedig 3,9 százalékkal emelkedett az előző évekhez képest.

Add a comment


Ugyan létezik már pár éve az úgynevezett kátyúkár biztosítás, eddig csak pár tízezer autós kötött, közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ). Ez betudható annak, hogy a szerződők a káruk nem megfelelő dokumentálása végett az esetek körülbelül fele a biztosítók általi kártérítés kifizetésének a visszautasításával zárul, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) adatai szerint.

Add a comment

.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2018 - Proviti.hu
.