A biztosítási szerződések többsége határozatlan időre köttetnek, mégis az ügyfeleknek és a biztosítóknak is van lehetőségük a szerződés módosítására, megszüntetésére. Az ügyfelek szempontjából ez egy nagyon lényeges dolog, hiszen évről évre változnak a biztosítók üzletpolitikái, mely jelentősen befolyásolhatják a szolgáltatásokat és a díjakat is. Így előfordulhat, hogy a jelenlegi biztosítás elavulttá, drágává válik. Ebben az esetben érdemes körbe nézni a biztosítási piacon és megnézni, hogy a biztosító váltás feltételei megvalósulnak-e.


A váltás menete, határideje:

  1. meg kell győződni a biztosítási évforduló napjáról. Ez szinte minden biztosítási kötvényen szerepel.
  2. Nézze meg az oldalunkon megtalálható biztosítás váltás kalkulátor segítségével, hogy van a jelenlegi szerződésénél jobb szolgáltatású, illetve kedvezőbb díjú biztosítás.
  3. a biztosítási évforduló előtt legalább harminc nappal fel kell mondani a szerződést írásban. Ezt megteheti a biztosító ügyfélszolgálatán, postai úton tértivevénnyel, vagy faxon. A legegyszerűbb azonban, ha minket bíz meg a biztosító váltás folyamatával, mert ebben az esetben az előzmény szerződését is elintézzük díjmentesen. A felmondásnak feltétlenül tartalmaznia kell a szerződő nevét és címét, a biztosítási módozatot, a kötvényszámot és a felmondás okát. Gépjármű biztosítások esetében érdemes már a felmondáson feltüntetni, a kártörténeti igazolás kiállításának kérelmét. 
  4. Az oldalunkon megtalálható kalkulátor segítségével a kiválasztott új szerződését kösse meg online, akár 40% kedvezménnyel!

 

A biztosító váltás mindig is egy olyan téma volt, ami nagyon úgymond népszerű a biztosítással foglalkozó és a biztosításokat kereső emberek körében. Mivel a biztosító váltást csak az év végén lehet meglépni, ezért mindig az év végén derülnek ki és látnak napvilágot a statisztikák, amik kimutatják, hogy átlagosan mennyi ember váltott biztosítót az adott évben. Erre az évre nagy biztosító váltásos dömping várható, éppen ezért fontos beszélnünk a díjakról és a biztosító váltás menetéről. A legfontosabb, hogy ilyenkor lehetőség van a biztosítás módosítására vagy megszüntetésére. Ez azért fontos, mert minden biztosító változtatja az árakat évről évre, sőt az új rendelkezések lehetőséget adnak arra, hogy év közben bár mikor új tarifát hirdessenek meg a társaságok. ezért nagy jelentőségű, hogy ha elég szemfülesek vagyunk, akkor mindig kifoghatunk egy olyan ajánlatot, ami kedvezőbb a számunkra és akkor már érdemes biztosítót váltani.

A biztosító váltás több szempontból is érdekes dolog, hiszen nagyon sok minden motiválhatja az adott ügyfelet. A legfőbb szempontok közé tartozik az ár vagy esetleg a kínálat, így annak fényében, hogy hogyan módosítja a cég a csomagokat, dönthet az ügyfél és dönt is, hogy át megy-e egy másik biztosítóhoz vagy sem.

Ezért kell a biztosítóknak úgy szabni az árakat, hogy ez ne csak nekik legyen jó, de az ügyfélnek is. Mindenesetre megfontoltan és körültekintően kell dönteni minden alkalommal, ugyanis az árak elég rugalmasak és mielőtt szerződünk egy bizonyos biztosítóhoz körültekintően érdemes nem csak az árat de a kínált csomagok tartalmát is végignézni. Erre a legkézenfekvőbb lehetőség, hogy itt oldalunkon a kalkulátor program használatával az összes vezető biztosító díját, módozatait bárki megtekintse, azokat egymással összehasonlítsa és ezzel a módszerrel nagyon könnyen ki lehet választani a legkedvezőbb konstrukciót.

Kérdése van? Tegye fel azt nekünk, és szakszerű, pontos választ adunk rá Önnek!
.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2018 - Proviti.hu
.