CMR


CMR biztosítás online bemutatása - Nemzetközi Árufuvarozói felelősségbiztosítás


A CMR biztosítás arról szól, hogy amíg a fuvarozó a rábízott áruval közlekedik kockázat és felelősség terheli, amíg lenem szállítja azokat. Ez a biztosítás azoknak az embereknek, fuvarozóknak szól, akik biztonságban szeretnék tudni az általuk átvett árut és azt szeretnék, hogy épségben megérkezzen vagy egy esetleges kár esetén megtérüljön a költség. Az áru felvételének idejétől az árú leszállításáig felelősség terheli a fuvarozót és ez a módozat addig nyújt védelmet, amíg ez a szállítási idő lenem telik. A cégek teljes tevékenységére meg lehet kötni ezt a biztosítást.

Árajánlat kérés CMR biztosításra itt!

A nemzetközi Árufuvarozói felelősségbiztosítás arra terjed ki, amikor részlegesen vagy teljesen megsérül az áru a szállítás ideje alatt. A CMR biztosítás kockázatviselése kiterjed az összes európai országra, valamint Írországra, Nagy-Britanniára és Törökország teljes területére is. A biztosítási fedezet az érvényben lévő szerződés időtartama alatt keletkező olyan károkat fedi le, melyek a káresemény bekövetkezésétől számított hatvan napon belül a biztosító társaság felé bejelentésre kerülnek.

A szolgáltatás külföldre is tehát kiterjed, ha a két ország közül az egyik a CMR egyezményhez csatlakozott. Ez a biztosítás az időszakos várakozásra is teljes mértékben fedezetet biztosít, hogyha ennek kevesebb az időtartama, mint 96 óra.

A kockázatviselés elektronikai cikkekre is kiterjed és még sok minden másra, is viszont a lényeg az, hogy ha bármi történik, a kockázatviselés alatti időszakban az áruval, akkor nem kell aggódni, mert a biztosítás fedezi az így keletkező károkat. Így mindenkinek érdemes megkötnie, aki árufuvarozással foglalkozó magyarországi bejegyzett vállalkozásként működik és engedéllyel rendelkező nemzetközi közúti árufuvarozói tevékenységet folytat.

A CMR biztosítás – Nemzetközi Árufuvarozói Felelősségbiztosítás díját egy évre egy összegben kell megfizetni és a díjak rendszeres időközönként felülvizsgálat alá esnek. A szolgáltatási díj több tényezőtől is függően alakul, ilyen például az áru fajtája, romlandósága, mennyisége, valamint fontos szempont a kiindulási és célállomás egymáshoz való távolsága.

.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2018 - Proviti.hu
.