A D&O biztosítási forma akkor él, amikor a céggel szemben akar valaki kárigénnyel élni. Ezért felelősséget kell, hogy vállaljon az ügyvezető vagy a vezető tisztségviselő, ezt mondja ki a jogszabály. De itt kártérítési felelősségről van szó. A vezető tisztségviselő jogi képviseletének a díjára is kiterjed a fedezet, ezen túl a kárigénynek a fedezésére is. De más költségek megtérítésére is kiterjed, így mindenképpen előnyös ebben gondolkodunk, hiszen nem csak egy dolgot vagyunk képesek vele fedezni. Az is fontos, hogy a felelős vezető, ha elmegy a cégtől, akkor sem szűnik meg a biztosítása. Tehát az ügyvezetők és magas beosztású tisztségviselők biztosítása a D&O biztosítás, ami akkor nagyon célszerű, hogy ha nem akarjuk kockáztatnia a céget, a cég vagyonát, sőt az új PTK szerint már a saját vagyonát is kockáztatja az a felső vezető, aki hibát vét vagy kárt okoz.

Árajánlat kérés D&O biztosításra itt!


Ez azért jó
, mert olyan döntéseket tudunk hozni, ami egyaránt jó nekünk és az ügyfeleknek ugyanis, ha egy ilyen biztosítást megkötünk, akkor sokkal nyugodtabban tudjuk végezni a munkánkat. Mostantól kiterjed a Ptk a cégvezetők felelősségbiztosítására is. Ezért mindenképpen oda kell figyelni egy döntés meghozatalra és ráadásul több nyomás van a vezetők vállán ezzel az új helyzettel.


Mindenképpen megéri tehá
t megkötni a D&O biztosítást- Cégvezetők, vezető tisztségviselői felelősségbiztosítását, amennyiben hosszútávra előre gondolkozunk, hogy ne érjen minket semmi nagyobb kár. Persze mindig történhetnek olyan dolgok, amiket nem tudunk kikerülni. Sajnos ez mindig benne van, de ezzel a biztosítással bebiztosítjuk magunkat és kevesebb az esélye annak, hogy rosszul jöjjünk ki a dologból, ráadásul, hogy amennyiben előfordul egy káreset, akkor még a saját vagyonunkkal is felelni kelljen. Oldalunkon megkötheti a D&O biztosítást és nem csak megkötheti, hanem össze is hasonlíthatja őket, hiszen a kalkulátorunk. Ráadásul a biztosítási kalkulátor segítségével akár azonnal szerződést is köthet és mi is rendelkezésére állunk, hogy ha nem ért vagy nem tud megoldani valamit.

.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2018 - Proviti.hu
.