EUB Biztosító Zrt

Cserkúti Engel Miksa egy pécsi üzletember 1905-ben történő utazása során felfigyelt arra, hogy milyen veszély forrás lehet, ha egy peronon álló bőrönd esetlegesen a gőzmozdony szikrájától lángra kap.Utána is járt, megérdeklődte, hogy mekkora és milyen kártérítést kaphat a vasút társaságtól ilyen esetben.


Tipp: Utasbiztosítási kalkulátor online

Szomorúan tapasztalta, hogy csak jelképes összeget kaphat. Ekkor pattant ki az ötlet a fejéből, hogy létrehoz egy olyan társaságot, mely fedezetet nyújt az utazók baleseti káraira és csomagjaira. Így jött létre Magyarországon 1907-ben a világ első erre az esetekre kiéleződő biztosító társaság az Európai Áru és Poggyászbiztosító Rt.

Néhány évvel később európai hálózattá bővült az Európai Utasbiztosító. A világháború következményeként Magyarországon csaknem negyven évig szünetelt a i tevékenység, és csak 1989-ben lendült fel újra a Generali megalakulásával. Majd 1997. január elsején 90 évvel az első alapítás után a biztosító társaság életében új fejezet kezdődött. Megalakult az önálló Európai Utazási Biztosító Rt. Jelenleg nem csak a szakmai ismeretet és a sok évtizedes tudást tudhatja maga mögött, hanem stabil pénzügyi hátterét és világméretű szervezeteit is. Jövőbeni céljuk, kötelességük az, hogy szolgáltatásaik, termékeik a kornak megfelelően innovatívak és szakmailag is elismertek legyenek. Mindezek mellett törekedni kívánnak arra, hogy szolgáltatásaik a legmagasabb színvonalat érjék el a biztosítási piacon. A lehető legnagyobb megelégedettséget törekednek elérni ügyfeleik körében a legkorszerűbb biztosítási termékek kínálatával. Partnereik a világ bármely pontján számíthatnak segítségükre.

Oldalunkon Ön, utasbiztosítás kalkulátor segítségével kiszámíthatja több biztosító árajánlatát, majd a kiválasztott szerződést meg is kötheti online, akár az utazás napján is!


Az Európai Utasbiztosító
megalakulása a múlt század elejére tehető. 1907-től kezdődően kezdték értékesíteni ezeket a biztosításokat, melyek az utazó poggyászára és baleseti káraira vállalt fedezetet. A tulajdonos szerkezet többször változott és a háború után az államosítás kezdetétől egy négy évtizedes kényszerpihenő volt, amikor nem volt jelen a hazai biztosítási piacon. 1989-ban amikor a Generali biztosító újból megjelent hazánkban újra elkezdték értékesíteni a hagyományos utasbiztosításokat. 1997 január elsején alakult meg az Európai Utazási Biztosító Rt.

Add a comment

.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2018 - Proviti.hu
.