A Felelősségbiztosítás fedezetet nyújt a másoknak okozott kár megtérítésében. A felelősségbiztosítás a szerződésben meghatározott esetekben mentesíti a károkozót a kártérítési kötelezettség alól.


A biztosítások
napjainkban olyan mértékben fejlettek már, hogy egyes részelemei külön magyarázatra szorulnak, hogy az egyszerű átlagember számára is világossá váljon mi az ami az adott biztosítási elemben szolgáltatásként a biztosítási esemény bekövetkezésekor fizet. A szerződések egyik leginkább specifikus eleme a felelősség biztosítás. Ezeknek a biztosításoknak az alapvető szolgáltatása, hogy a biztosító megtéríti azokat a károkat, melyek bekövetkezésért a jogszabályok alapján a biztosított felelne.


Felelősségbiztosítás árajánlat kérés

A felelősség biztosítások esetében a kárrendezés is érdekesen alakul, hiszen a károsult nem fordulhat a biztosító társasághoz hiába jogos a követelése, a kár bekövetkezésekor a biztosítottnak kell a biztosító társaságnál a kárrendezést intézni. A biztosított szerződésben áll a biztosítóval kár esetén a teljesítést még sem Ő veszi igénybe, hanem azt a szerződésben nem is szereplő jogosult (károsult) kapja. Ez alól csak a kötelező felelősség-biztosítás kivétel.

A felelősség biztosítás tehát a biztosítások egy speciális fajtája, melyen belül az egyes al-módozatok is külön értelmezést igényelnek. Gondoljunk csak bele, hogy mennyire specifikusak az egyes szakmai felelősség biztosítások vagy az eb-tartói felelősség biztosítás. Azt azonban le lehet szögezni, hogy a felelősség biztosítás az élet szinte minden területén csak az előnyünkre válhat, hiszen megléte rengeteg esetben nyújthat nagy segítséget.

Kérdése van? Tegye fel azt nekünk, és szakszerű, pontos választ adunk rá Önnek!
.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2018 - Proviti.hu
.