Nem foglalkozhat a KÖBE biztosító kötelező biztosítással - A Magyar Nemzeti Bank határozatba foglalta, hogy a nem foglalkozhat a KÖBE biztosító kötelező biztosítással, azok további értékesítésével. A MNB pénzügyi terv elkészítését irányozta elő a KÖBE számára és ezzel egy időben korlátozta a társaság eszközei feletti rendelkezési jogot. Ezek az intézkedések a biztosító nem megfelelő díjpolitikája miatt került sor mindaddig, míg pénzügyi helyzetüket nem tudják megnyugtatóan rendezni.


Kötelező biztosítás díjszámoló - 12 biztosító díja egy helyen!

Egy szóval, a KÖBE nem árusíthat kötelező gépjármű felelősségi biztosítást, amíg a rendelkezés visszavonásra nem kerül. A Magyar nemzeti Bank részéről egy mindenre kiterjedő széles körű vizsgálat indult és az ennek során tapasztalt hiányosságok, nem megfelelések miatt a MNB mint megelőző intézkedés rendelte el a KGFB árusításának felfüggesztését. A vizsgálat eredményeként a legfőbb hiányosságok az alábbiak voltak: a társaságnak nincs megfelelő tartaléka, a befektetési kockázat a megengedettnél sokkal magasabb, általában a KÖBE díjpolitikája nem eléggé megalapozott.

A biztosítónak egy olyan pénzügyi tervet kell kidolgoznia és letenni az asztalra, amely alátámasztja kellően a jövőbeni terveit és működésének létjogosultságát. Fontos tudnivaló, hogy az élő kötelező biztosítási szerződései a KÖBE-nek továbbra is érvényben maradnak, azok után a jövőben is fizet, valamint a KGFB mellett nyújtott más biztosítási szolgáltatásai érvényesek, nem változnak, azokat árulhatja. Az MNB határozata is a KÖBE érdekében született, de ugyan akkor legalább ennyire fontosnak tartja azt, hogy az ügyfelek érdekei semmiképp ne sérülhessenek. A tiltás lényege tehát, hogy elkerülhető legyen a befektetési és biztosítási kockázat további növekedése, illetve a társaság pénzügyi helyzetének pozitív irányba való változása a cél.

Kérdése van? Tegye fel azt nekünk, és szakszerű, pontos választ adunk rá Önnek!
.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2018 - Proviti.hu
.