Gépjármű vásárlás előtt áll? Szüksége lehet egy adásvételi szerződésre, melyet weboldalunkon le is tölthet. 


Nagyon fontos tudnia!!! - Gépjármű vásárlás - Mit tegyek?


Gépjármű adásvételi szerződés letöltése
- autóra, motorra, tehergépkocsira, és minden jármű kategóriára használható.

Autó vásárlás tudnivalók - 10 tipp, amit feltétlen tudnia kell!


Kötelező biztosítás díjszámoló - 14 biztosító díja egy helyen!

Ne felejtse, gépjármű tulajdonjog megszerzését követően az új tulajdonosra a régi tulajdonos kötelező biztosítás szerződése nem érvényes! Oldalunkon kiszámíthatja 14 biztosító társaság kötelező biztosítás árajánlatát, majd a kiválasztott szerződést meg is kötheti. Ne kockáztasson, szerződését kösse meg online!

Gépjármű adásvételi szerződés 2016 / 2017 minta online letöltése

2010-ben változtak a gépjármű átíratás szabályai, elsősorban arra vonatkozóan, hogy az adás-vételi szerződésnek mely adatokat kell mindenképpen tartalmaznia ahhoz, hogy minden szempontból megfeleljen a hivatal elvárásainak, valamint a teljes bizonyító erejű magánokirat előírt formájának és tartalmának. Talán a legfontosabb formai szempont, hogy a vevő és eladó aláírásának hitelessége igazolva legyen. Erre a legkézenfekvőbb megoldás két tanúval aláíratni, vagy pedig ügyvédi,  közjegyzői ellenjegyzéssel ellátni. A gépjármű adásvételi szerződésnek 2013-ban is szerepelne kell az eladó és a vevő  személyes adatait, a gépjármű részletes műszaki adatait és a vételárat is.

Azonnali kötelező biztosítás kötéshez kattintson ide...

Oldalunkon
azonnal hozzáférhető a gépjármű adás-adásvételi szerződés 2013-ban érvényes mintája és amennyiben Ön is ezt használja, biztosra mehet, hogy a hivatal elfogadja, a felvitt adatok így hiánytalanul szerepelnek majd. Nagy előnye még ennek a módszernek, hogy oldalunkon keresztül akár azonnal megkötheti kötelező biztosítását is. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a gépjármű adás-adásvételi szerződés 2013 során szükséges a vevőnek és az eladónak is, mert ha bármi történik az adásvétel után, egyik fél sem kerülhet kellemetlen helyzetbe, nem merül fel vitás kérdés. A szerződésből egyértelműen kiderül, hogy adott időpontban ki volt az autó tulajdonosa.

Az adás-adásvétel létrejöttét a szerződés megszületésétől számított 15 napon belül kell bejelenteni az okmányirodában, ahol iktatószámmal és érkeztetési dátummal látják el. A szerződés dátumának is jelentősége van, hiszen ez alapján számítják ki az átírási illeték befizetésének határidejét. Erre mindenkinek nagy hangsúlyt kell fektetnie, mert ha valaki kifut az átírás és az illetékfizetési határidőből, arra sok kellemetlenség várhat, mivel a rendszer a késlekedésről automatikus jelzést küld a hivatal felé, e miatt pedig az illetékhivatal automatikusan kirója a késedelmi, illetve mulasztási bírságot. Ezért fontos az okmányirodai eljárást az adás-adásvételtől számított 15 napon belül elindítani.

Egy gépjármű tulajdonjogában bekövetkező változás rengeteg teendővel jár. Fontos, hogy az adásvételtől egészen a gépjármű átíratásig mindent a szabályozásoknak megfelelően végezzünk, mert így rengeteg későbbi kellemetlen meglepetéstől mentesíthetjük magunkat.

Sok tanács olvasható mindenfelé, a használt autó vásárlással kapcsolatban, azonban talán a legfontosabb, hogy a gépjármű vételárát csak akkor fizessük ki, amennyiben elvégeztettük az eredetiségvizsgálatot, és kipróbáltuk a gépjárművet. Ha mindent rendben találtunk, akkor kifizethetjük a vételárat és aláírhatjuk a gépjármű adásvételi szerződés ez évben érvényes formanyomtatványát.

A gépjármű adásvételi szerződés
aláírását, és a vételár kifizetését követően még jó néhány dolognak kell megfelelni. Ezek közül talán a legfontosabb, hogy az előző tulajdonos kötelező biztosítása az adásvételt követően érvényét veszti. Az új tulajdonosnak el sem szabad indulni a biztosítás nélkül. A másik nagyon fontos dolog, hogy az okmányirodában be kell jegyeztetni a gépjármű tulajdonjogában bekövetkező változást. Erre az új tulajdonosnak 15 nap áll a rendelkezésére. Az okmányirodai ügyintézéshez vigyük magunkkal az eredetiségvizsgálat elvégeztetését igazoló dokumentumot, és a kötelező biztosítás meglétét igazoló ajánlatot. Ezek nélkül biztosan el fogják utasítani a bejegyzési kérelmünket.

Az egész folyamat alatt lényeges, hogy a törvényi előírásoknak megfelelő szerződést használjunk. A gépjármű adásvételi szerződés szabályos formátuma letölthető asz oldalunkról.

Kapcsolódó anyagok:

Kötelező felelősségbiztosítás használt gépjárműre

Mi a teendő az adásvételi szerződéssel az eladónak?

A gépjármű adásvételi
szerződés az eladó részéről is nagyon fontos. Ezzel az okirattal tudja igazolni azt, hogy a gépjármű az adott időpontban eladásra került. Ezzel sok esetben tisztázásra kerülhetnek a félreértések. A gépjármű eladónak 15 napon belül kötelessége bejelenteni a változásokat az Okmányirodában, melyhez az adásvételi szerződés szintén követelmény. Az okmányirodában az átvétel tényét dátumbélyegzős pecséttel igazolják le. A gépjármű változásokat, tehát az adásvételt 15 napon belül kell bejelenteni!

Kérdése van? Tegye fel azt nekünk, és szakszerű, pontos választ adunk rá Önnek!
.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2018 - Proviti.hu
.