Manapság már egyre fiatalabb autótulajdonosok száguldoznak az utakon, és maguk a gépkocsik is egyre modernebbek, annyit tudnak, hogy a sofőr gyakran azt hiszi, semmi mást nem kell ismerni a gépen, mint a féket, mert az szinte magától megy. Emiatt gyakorta előfordul, hogy fel sem merül egy hosszabb külföldi út előtt az, hogy bár mikor, bár kivel előfordulhat akár egy defekt, akár egy elektromos meghibásodás. Nagyon érdemes pedig felkészülni arra, mi a teendő, ha külföldön lerobban az autónk.

Add a comment


Hannoverben fogják gyártani a Volkswagen legújabb családtagját. Így döntött a tervezési szakaszban a gyártó cég igazgató tanácsa. A gyártás megkezdéséhez már csak a Volkswagen felügyelő bizottságának jóváhagyása kell.

A tervek szerint 2012-ben gördülhetnek le a gyártó sorokról az új Volkswagen pick up-ok. Az elképzelések közel 40,000 darab gyártásról szólnak, ami nagyjából az európai az orosz piac igényeinek felel meg.

Add a comment


Munkánk során sok esetben találkozunk azzal a ténnyel, hogy új Ügyfelünk üzembentartói szerződéssel vásárolta meg a gépjárművét. Ez annyit tesz, hogy kifizették a gépjármű vételárát, de nem adásvételi szerződést írtak, hanem üzembentartói szerződést. Az alábbi pár sorban ezzel a kérdéssel foglalkozunk.

Add a comment


Üzembentartó váltás költségeiÜzembentartó váltás költségei: Az üzembentartó a közúti közlekedési nyilvántartásról szóló törvény szerint a jármű tulajdonosa, illetve akit a jármű jogszerű szerződés vagy más hitelt érdemlően igazolt jogcím alapján a jármű - nyilvántartásba bejegyeztek. Az üzembentartó a jármű forgalomban tartásával, közúton való részvételével kapcsolatos jogokat teljes egészében gyakorolhatja mindaddig, míg a tulajdonos az egyoldalú nyilatkozatát vissza nem vonja. Amennyiben a tulajdonos új üzembentartót kíván bejegyezni, úgy az okmányirodai ügymenet folyamán egy sor okiratot kell bemutatni, és illetéket kell fizetni.

Add a comment


Az üzembentartó fogalmát törvény határozza meg. A törvény értelmében az üzemben tartó fogalma alatt érti a gépjármű tulajdonost amennyiben másként nem rendelkezik, illetve a telephely szerinti ország hatóságai által kibocsátott okiratba bejegyzett üzemben tartóját. Az üzembentartót a tulajdonos jelöli ki és a tulajdonos a jogosult ennek a visszavonására is.

Add a comment


Üzembentartó átírás és díjaÜzembentartó átírás és díja: 2010. január 1-től lépett érvénybe az a jogszabály, mely meghatározza a jármű tulajdonosában bekövetkezett változásról, valamint az üzembentartó személyének változásáról szóló szerződések kötelező tartalmi elemeit. A rendelet tehát az üzembentartó átírás szabályaira is kitér. A törvényalkotók azért tartották a módosítást fontosnak, mert régebben az üzembentartói szerződéssel bújtak ki a túl költséges autóátírási illetéke alól.

Add a comment

.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2018 - Proviti.hu
.