A jogvédelmi biztosítás a 20.század elején létrejövő biztosítás.Az általa nyújtott lehetőségeket, nem helyettesíti a felelősségbiztosítás sem és semmilyen más biztosítási típus. A felelősség biztosítás mint tudjuk a biztosítási szerződése egy speciális fajtája, mely alapján a biztosított követelheti a szerződés alapján, hogy mentesítse őt a kár kifizetése alól, melyet neki kellene fizetnie a károsultnak.E biztosítás (jogvédelmi) ezzel szemben segíti a biztosítottat saját jogainak érvényesítéséhez a harmadik személlyel szemben.

Kérjen árajánlatot online, vegye fel a kapcsolatot velünk itt!

A casco biztosítás a mások gépjárművében okozott kárt téríti meg, személyi károkért nem felel. A jogvédelmi biztosítás azonban fedezi a jármű értékcsökkenéséből adódó költségeket mint például a saját autó pótlása céljául bérelt jármű költségét, kórházi kezelést, ápolást, keresetkiesést.

A balesetbiztosítás halálos balesetek esetén illetve rokkantság esetén a szerződésben megállapodott összeget fizeti. A jogvédelmi biztosítással a harmadik személlyel szembeni kártérítés, kárigény érvényesíthető. Tehát a jogvédelmi biztosítás olyan kockázatokat fedez, térít meg ami semmilyen más biztosítási típus nem foglal magába!

Mi a feladata a jogvédelmi biztosításnak?

  1. támogassa a biztosítottat jogainak érvényesítésében
  2. viselje a kockázatok teljes költségét
  3. jogi szaktanácsadás a biztosított részére


Nem utolsó sorban az ügyfelek anyagi helyzetétől függetlenül esélyegyenlőséget biztosít a jogi konfliktusokban.

Ha olyan peres ügyünk van, ami személyes vagy magánjellegű, akkor a jogvédelmi biztosításnak nagy szerepe van. Sokszor nagyon nagy anyagi vonzattal járhat egy peres ügy és ez a biztosítás segíthet ezeket az anyagi nyomásokat enyhíteni az ügyfél számára. A jogvédelem biztosítási csomagokat általában úgy állítják össze, hogy benne legyen a legtöbb kockázatviselés, tehát ilyen a bírósági eljárások költsége vagy az illetékek, esetleg ügyvédek díja. Hogyha netán belekerülünk egy ügybe, ahol több mindent kellene finanszírozni, akkor ez a csomag nagyban megkönnyítheti a dolgunkat, ugyanis leveszi a terhet a vállunkról és az anyagiak nem gyakorolnak ránk akkora nyomást.

A jogvédelem biztosítás nagyon sokszor egy felelősségbiztosítási alapcsomag mellett köthető meg, ez azért is hasznos, mert nem csak egy oldalról biztosítjuk be magunkat, hanem többről és ez igazán akkor jöhet jól, amikor gépjárművel rendelkezünk. De akkor is nagyon hasznos lehet, ha ingatlant biztosítunk, és mellé szeretnénk valami hasznos kiegészítő biztosítást. Tehát a jogvédelem biztosítás arra jó, hogy ha peres eljárásban veszünk részt, akkor a költségek csökkentésében segítsen ez a konstrukció. Természetesen nem kötelező megkötni ezt a fajta módozatot, viszont az minden bizonnyal megfontolandó, hogy ha esetleg ilyen ügyben vagyunk résztvevők, mennyire könnyítheti ez meg a dolgunkat vagy milyen az anyagi helyzetünk, mekkora segítséget jelenthet számunkra egy jogvédelem biztosítás. A jogvédelem biztosításoknak több fajtája van. A jogvédelmi biztosítás esélyegyenlőséget ad attól függetlenül, hogy az egyén milyen anyagi helyzetben van. Közlekedési jogvédelem vagy a családi jogvédelem egy fajtája a biztosítási jogvédelmeknek. De említeni kell a gépjárművezetői jogvédelmet is.

Tehát mindenképpen megéri elgondolkoznunk rajta, hogy mennyire kell nekünk vagy mennyire akarjuk igénybe venni a biztosítási jogvédelemnek valamelyik fajtáját, ugyanis mindenképpen érdemes élni a lehetőséggel azoknak, akiknek feltétlen szükség van rá vagy rossz anyagi helyzetben vannak. Ezért mindenképpen egyfajta befektetésnek lehet tekinteni az egészet és úgy viszonyulni, hozzá, hogy csak jól jöhet, amikor egy olyan helyzetben vagyunk ahol szükséges e szerződés megléte. Oldalunkon keresztül egészen nyugodtan kérhet segítséget vagy kötheti meg jogvédelem biztosítását a kalkulátor segítségével, így könnyen és gyorsan tud hozzájutni biztosításához szinte az ország egész területéről.

Kérdése van? Tegye fel azt nekünk, és szakszerű, pontos választ adunk rá Önnek!
.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2018 - Proviti.hu
.