A kötelező biztosítás szerződés 2010.01.01.-től a biztosítás megkötésétől egy teljes évig él. Ezt követően a szerződés automatikusan meghosszabbítódik, ha Ön vagy a Biztosító azt nem mondja fel évfordulóra. A biztosítás felmondás eszközölhető minden évforduló előtt legkésőbb 30 nappal, melyhez ajánljuk figyelmébe a kötelező biztosítás felmondás minta használatát.


A kötelező biztosítás felmondás minta mindenképp tartalmazza az alábbi információkat, és hozzávetőlegesen így nézzen ki:


Kötelező biztosítás felmondás ( minta )

Tisztelt Biztosító Társaság!

...................................................................................................................................................................... ( név )
................................................................................................................................................... ( cím ) mint a(z)
.................................................................................Biztosító, a(z)....................................... frsz-ú gépjárműre
a(z)...............................kötvényszámon nyilvántartott szerződés szerződője nyilatkozom, hogy biztosítási szerződésemet évfordulóra felmondom Önöknél!

Biztosítási évfordulóm dátuma:................................................................

Tudomásom van arról, hogy felmondásom csak akkor tekinthető érvényesnek, amennyiben meglévő szerződésem díját az évforduló napjáig kifizetem.

Kelt,.................................................

Szerződő aláírása:..................................................................................


Biztosító aláírása:...................................................................................

Amennyiben úgy dönt, hogy a biztosítás felmondásával és megkötésével is a Proviti Biztosítási Alkuszt bízza meg, abban az esetben nincsen más teendője, csak a kötelező biztosítás kalkulátor rendszerünkben megkötni a biztosítását. Ez esetben a felmondást is megtesszük Ön helyett, méghozzá díjmentesen! Segítségünkkel a biztosítás felmondás és újrakötési teendők többé nem jelenthetnek gondot, ugyanis minden ügyintézést átvállalunk Öntől!

<  <  < Felmondó nyilatkozat letöltés itt! >  >  >


A kötelező biztosítás felmondása
két esetben indokolt. Az egyik az érdekmúlás miatti felmondás a másik a biztosítási évfordulóra való felmondás. Az érdekmúlás miatt felmondott kötelező biztosítások esetében feltétlenül csatolni kell az érdekmúlást igazoló dokumentumot (adás-vételi szerződés, forgalomból való kivonás határozata). A kötelező biztosítások évfordulóra történő felmondására évente egyszer külön szabályok betartása mellett van lehetőség.Kötelező biztosítás díjszámoló - 14 biztosító díja egy helyen! - Biztosítás kötés és felmondás ügyintézés!


A kötelező biztosítás felmondás szándékunkat írásban, a biztosítási évforduló előtt legalább harminc nappal kell a biztosítóval tudatnunk. Fontos megjegyezni, hogy az átalakított szabályozások miatt ma már nem egységesen január elseje mindenkinek az évfordulója. A felmondást, mint azt már említettük írásban kell benyújtani úgy, hogy annak a biztosítóba való beérkezését feltétlenül tudjuk igazolni. Ennek a lehetőségei postai úton tértivevénnyel, személyesen a biztosító ügyfélszolgálatán, illetve faxon. A felmondásnak mindig tartalmaznia kell a szerződő nevét, címét, a felmondott szerződés módozatát, kötvényszámát, valamint a gépjármű rendszámát. Érdemes a kártörténeti igazolás kiállításának kérelmét már a felmondáson feltüntetni.


Lényegesnek tartjuk,
hogy a kötelező biztosítás felmondása előtt alaposan tájékozódjon mindenki a biztosítási piac ajánlatai között. Ez fontos, mert így a felmondást csak abban az esetben kell elindítani, amennyiben találtunk kedvezőbb feltételekkel működő biztosítást. A tájékozódásra az oldalunkon van lehetőségük, hiszen itt megismerhetik az összes biztosító társaságot és az általuk kínált kötelező biztosítás ajánlatokat. A kötelező biztosítás kalkulátor a megadott adatok alapján segít kiszámolni az egyes társaságok díjait. A megkapott eredmények közül mindenki könnyedén kiválaszthatja a saját élethelyzetének és a gépjármű adatainak leginkább megfelelő ajánlatot.

Azok az ügyfeleink,
akik a biztosítási évforduló előtt legalább harminc nappal a kalkulátoron keresztül kötik meg az új biztosításukat, és a biztosító váltás folyamatával a társaságunkat bízzák meg alkuszi megbízás formájában, a kötelező biztosítás felmondását elintézzük. Fontos, hogy a társaságunknál a biztosító váltás teljes ügymenete ingyenes. Érdemes időben gondolkozni és a lehetőségeket kihasználva a kötelező biztosítás felmondását időben elvégeztetni, mert ezzel rengeteg időt és pénzt takaríthat meg.

Kérdése van? Tegye fel azt nekünk, és szakszerű, pontos választ adunk rá Önnek!
.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2018 - Proviti.hu
.