A kötelező biztosítás egy törvény által meghatározott módozat, melynek megléte kötelező minden üzembentartó számára, és mely a közúti közlekedésben másoknak okozott károkra nyújt fedezetet. Abiztosítás többségében határozatlan idejű kétoldalú megállapodás. A szabályozás értelmében a kötelező biztosítás határidő betartása két esetben rendkívül fontos.


Kötelező biztosítás díjszámoló - 14 biztosító díja egy helyen!

Gépjármű vásárlás esetén a kötelező biztosítást azonnal meg kell kötni. A biztosítás megléte nélkül el sem lehet indulni, az esetlegesen adás vételt követően okozott károkért az előző tulajdonos biztosítása nem nyújt fedezetet még abban az esetben sem, ha az még nem lett megszüntetve. Érdemes a megvásárolandó autó adatai alapján a biztosítást előre megkötni ezzel elkerülve a későbbi kellemetlenségeket. Amennyiben az új üzembentartó nem köti meg a biztosítást csak később, a biztosító az adás vétel napjától a szerződés megkötésének napjáig fedezetlenségi díjat számol fel. A fedezetlenségi díj mértéke a kötelező biztosítás szabályozásában rögzített és jelentősen nagyobb összeg, mint az eredeti biztosítási díj.

Évente egyszer a biztosítási évfordulón mind a két félnek lehetősége van a szerződés felmondására. Az évforduló napját mindenki megtalálja a biztosítási kötvényén. A felmondásnak előírt menete van melytől nem lehet eltérni ellenkező esetben a felmondás érvénytelennek minősül. Ebben az esetben is fontos a kötelező biztosítás határidő betartása. A szabályok betartása melletti felmondást követően az üzembentartónak lehetősége nyílik kedvezőbb szerződést kötnie.

A kötelező biztosítás határidő
betartása tehát nagyon fontos. A betartásával elkerülhetünk egy jelentős mértékű büntetést, elkerülhetjük a fedezetlenségi díjat, és szerencsés esetben jóval kedvezőbb biztosításra válthatunk. Az oldalunk megismerheti a biztosító társaságokat és az ajánlatait, melyből a kötelező biztosítás kalkulátor segítségével mindenki könnyedén ki tudja választani a legideálisabbat.

Kérdése van? Tegye fel azt nekünk, és szakszerű, pontos választ adunk rá Önnek!
.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2018 - Proviti.hu
.