A mezőgazdasági biztosítások leginkább a termeléshez szükséges, gondolunk itt a gépekre, berendezésekre, készletekre, építményekre és az épületekre. A mezőgazdasági biztosítás speciális fajtákkal egészül ki, mint például növénytermesztés, állattenyésztés és állattartás. A kockázatviselés változó értéket képvisel, mivel a fokozatosan kialakuló végtermék ingadozó. Növénytermesztés során a kockázatviselés időtartalma a növények kiültetésétől, kipalántázásától, kitelepítésétől kezdődik és az aratás végeztéig, betakarításig illetve a földből való kiszedésig tart. Mivel a biztosítás tárgyának az értéke és a kockázat mértéke változhat, ezért lehetőség van a termelő által megállapított terméshozam változtatására. Ez a biztosítási díj értékének változásával járhat, jár.

Kérjen árajánlatot online, vegye fel a kapcsolatot velünk itt!

A lábon álló növényi kultúrákat tűz, villámcsapás, vihar, jégverés, árvíz, belvíz, fagy, aszály kár kockázatok fenyegetik. A kockázatoknak két fajtáját különböztetjük meg, topografikus és specifikus kockázat néven. A topografikus kockázat a kockázatba vont elemi károk megvalósulásának a helyi adottságoktól függő feltételezhető foka. A specifikus kockázat a növények biológiai tulajdonságaitól és az ebből adódó kár iránti érzékenységtől függő kockázati fok. Fedezettípusok lehetnek, mennyiségi, minőségi és állománykipusztulási kárfedezet. A mennyiségi fedezet alatt a mennyiségi terméskiesésből adódó súlycsökkenést értjük. Minőségi fedezet nem okoz terméskiesést, de a termés minősége romlott.

Állattenyésztés

Az állattenyésztést fenyegető kockázatok eltérőek a növénytermesztési kockázatoktól, mivel az állatokat veszélyeztető betegségek és balesetek a gondosan odafigyelt állattartással kiküszöbölhető, ezért a biztosítás csak részben fedezi az élőlény tényleges összegét. A védelem célja, hogy az elhullott állatokat helyettesíti a termelés fenntartásának érdekében. A veszettséget kapott állatokra nem terjed ki a kártérítés. A fedezetkötés történhet az állatokat érő elemi károkra, illetve azokat érintő állatbetegségekre, balesetekre. A kár lehet részleges, illetve teljes. Részleges kár alatt azt értjük amikor kényszervágásra kerül sor.

Állami támogatást vehetnek igénybe azok a termelők, akik biztosítási szerződéssel rendelkeznek. A biztosítási díj legfeljebb 65%-a kérhető támogatásként. Hogyha a elfogy a keret, akkor a támogatás azzal egy időben csökkenni kezd és ez igaz minden igénylőre. A növénybiztosítás, ami államilag támogatott, annak 3 típusát jogszabály határozza meg. Ezek az A, B és C típusú biztosítások, melyeken belül az alábbi módozatokra lehet szerződni.

Az őszi búzabiztosítás, tavaszi búzabiztosítás, őszi árpabiztosítás, tavaszi árpabiztosítás, őszi káposztarepce biztosítás, triticale biztosítás, rozsbiztosítás, ipari napraforgó biztosítás, takarmánykukorica biztosítás, borszőlő biztosítás, alma biztosítás. Nagyon sok kockázati tényezőre megköthető a mezőgazdasági biztosítási szerződés, melyeket itt oldalunkon azonnal meg is lehet nézni, sőt az egyes biztosítók ajánlatait és választható csomagjait rögtön össze is lehet vetni egymással. Ezzel a remek módszerrel biztos, hogy mindenki megtalálja a számára legelőnyösebb és leginkább kifizetődő konstrukciót, ezen kívül pedig a mi közreműködésünkkel akár azonnal szerződést is köthet.

Tehát a mezőgazdasági biztosítás rendkívül fontos, hiszen, hogyha ilyen jellegű munkával foglalkozunk, vagy van esetleg egy cégünk, egy gazdaságunk akkor mindenképpen érdemes ennek a szerződésnek a lehetőségével élni. Megéri sok oldalról bebiztosítani magunkat, hogy végül biztonságba tudjuk érezni azt, amit eddig megteremtettünk vagy azt ami a miénk és főleg, amiből a megélhetésünket biztosítjuk.

A mezőgazdasági biztosítások nem csak azért jók, mert többféle közül tudunk választani, így nagyon sok mindenre tudunk biztosítást kötni, hanem különféle gyümölcsökre vagy növényekre is lehetséges külön biztosításokat kötni. Ez nagyon sok lehetőséget ad és felkínálja azt az esélyt, hogy több oldalról garantált lehessen a termésünk, a gazdaságunk vagy az amivel foglalkozunk, amennyiben egy esetleges természeti csapás miatt az tönkremegy, vagy nagy kár keletkezik benne, így hosszútávon minden bizonnyal jobban fogunk járni. Ezért nem szabad kihagyni ezt a lehetőséget és mindenképpen meg kell ragadnunk, hogy jól járjunk vele, mert ha elszalasztjuk, akkor talán bánni fogjuk és éppen ezért kell alaposan megfontolni és átgondolni a helyzetet.

 

Kérdése van? Tegye fel azt nekünk, és szakszerű, pontos választ adunk rá Önnek!
.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2018 - Proviti.hu
.