Munkanélküliség biztosítás


A gazdasági világválság bekövetkezése során
sokak állása veszélybe került, vannak akik el is vesztették azt. Az állami által nyújtott segély mértéke igen csekély, mely sokak számára az öngondoskodást tette szükségessé. Az öngondoskodás egyik formája a Munkanélküliség Biztosítás.


Munkanélküliség biztosítás kalkulátor


Ennek lényege:
Ha a munkaviszony megszűnése rendes felmondás útján történt, regisztrált álláskeresőként nyilvántartásba van véve és jogosult a járadékra, valamint rendelkezik Munkanélküliség Biztosítással, akkor Ön még havonta a biztosítótól 50 és 250 ezer forint közötti összegű kiegészítést kap. Ennek mértéke a szerződéskötéskor meghatározott összeg.

Ha ön a várakozási időtartam alatt vesztette el állását akkor a biztosító nem nyújt fedezetet. A várakozási idő alap esetben 180 nap.

2011.10.01.-től a feltételek: A biztosítási szolgáltatás minimum 8 hónapra szól ( melyből lejön a 60 nap önrész, vagyis nettó 6 hónap ), de ha ön pl. a 4 hónap térítés után újra foglalkoztatott lesz a biztosító felfüggeszti a szolgáltatást. Újraindul a térítés, ha a próbaidő letelte után nem hosszabbítják meg szerződését, illetve 12 hónapon belül újra elveszíti állását rendes felmondás útján, illetve 12 hónapon belül a határozott idejű szerződése lejár.


Mire nyújt fedezetet a biztosítás?

  1. munkanélküliség (amennyiben önhibáján kívül szűnik meg a munkaviszony)
  2. keresőképtelenség (váratlan betegség bekövetkezése esetén keresőképtelenné válik)
  3. baleseti rokkantság (baleset folytán 50%-ot elérő vagy meghaladó egészségkárosodást szenved)
  4. baleseti halál


Természetesen a kártérítés összege mindig a kiválasztott csomag mértékétől függ. 15 csomag alapján választhatja ki az ügyfél a számára megfelelőt.

Kinek ajánljuk? Minden olyan leendő ügyfélnek akinek fontos, hogy váratlan helyzetek beállta során fontos az anyagi biztonsága.


Ki köthet biztosítást és hogyan?

  1. Minden olyan személy aki betöltötte az 22 évet, de életkora nem éri el az 55 évet.
  2. Legalább 12 hónapja azonos munkahelyen dolgozik folyamatosan és határozatlan időtartamú munkaviszonya van minimum heti 30 órás munkaviszonnyal A szerződés megkötésének gyors és egyszerű mondja a munkanélküliség biztosítás kalkulátor használata!


Tudta, hogy létezik a jövedelemkiesés esetére is biztosítás?


Belegondolt már abba
, hogy ha elveszíti munkahelyét, vagy egy hosszan tartó betegség miatt nem kap jövedelmet? Miből fedezi közüzemi számláit, hiteleit? Sajnos ez bárkivel előfordulhat. Ekkor megtakarított pénzünket kell felhasználnunk, vagy esetleg kölcsönt kell kérnünk. Ezek a helyzetek igaz hogy csak átmeneti gondok, de mégis nagy problémát, fejtörést okoznak és mindezen felül igen kellemetlen is.

Add a comment


Ha megfigyeljük a munkanélküliség
alakulását hazánkban, akkor egészen biztos, hogy sokunkban felmerül, a kérdés mit lehet tenni az anyagi kiesés ellen. A felgyorsult világban, a kiszámíthatatlan gazdasági helyzetben gyakorlatilag azt lehet mondani, hogy egyetlen munkahely sem biztos. Bár Magyarországon ezt a biztosítási megoldást még nem mindenki ismeri, az elterjedése még koránt sincs a nyugat-európai szinten, mégis ugyanolyan fontos lehetőség, mint az életbiztosítás, vagy a vagyonbiztosítás. A biztosítás munkanélküliség esetére többnyire fedezetet nyújt a munkanélküliségre, táppénzre, baleseti halálra, és rokkantságra.

Add a comment


Hazánkban még közel sincs akkora múltja a munkanélküliség biztosításnak, mint a nyugat-európai országokban. Ettől függetlenül egyre szélesebb körben keresik az emberek, egyre többen szeretnék a jövőjüket biztonságban tudni. A mai felgyorsult gazdasági helyzetben nem is csoda, hiszen egyetlen munkahely meglétére sem lehet garanciát vállalni.

Add a comment

.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2018 - Proviti.hu
.