Társasház biztosítás


Magyarországon
a lakások jelentős része társasházakban van. A rengeteg lakótelepi lakás és az újabban épülő társasházak mindegyike egy-egy lakóközösséget alkot. A lakóközösségekben élők számára a megszerzett vagyontárgyak ugyanannyira fontos, mint azoknak, akik önálló házakban élnek. A lakásbiztosítások száma az elmúlt években jelentősen emelkedett, ennek a módozatnak a hazai megítélése javult, mégis azt lehet mondani, hogy jelentősen elmaradunk a nyugati társadalmaktól. A meglévő lakásokhoz képest a lakásbiztosítások száma jelentősen rosszabb arányt mutat, mint a fejlettebb társadalmakban.

Kérjen árajánlatot - társasház biztosítás kalkulátor

A statisztikát még az is rontja, hogy a hazai szerződések nagy része elavult, régebben kötött, így nem nyújtja a megfelelő védelmet. A társasház biztosítás ezen belül nyújt lehetőséget azoknak az embereknek, akik ilyen közösségben élnek, hiszen a társasház biztosítás létrehozásával szinte egy időben meg lehet kötni a saját lakásbiztosítás szerződést, vagy megújítani a már meglévőt jóval kedvezőbb feltételekkel.

Az egy lakásra vetített költségekből lehet faragni egy kombinatív megoldással, azaz a társasház biztosítás és az egyéni lakásbiztosítással. A társasház biztosítás a legtöbb esetben a közös helységeket és az épület szerkezeti elemeit veszi bele a kockázati körökbe, így a tulajdonosoknak csak a saját ingóságait kell biztosítaniuk. Azonban a társasház biztosítások is eltérőek lehetnek a piaci kínálatban ezért érdemes az ajánlatokat minden szempontból megvizsgálni. Társaságunk hosszú évek óta foglalkozik a társasházak biztosításaival, így nagyon jó kapcsolatokat ápolnak a biztosító társaságokkal. Önöknek nem kell mást tenni, mint az ajánlat kérő űrlapot kitölteni. A megfelelően kitöltött ajánlatok alapján munkatársaink bekérik a biztosítóktól az ajánlatokat és azokat szolgáltatásuk és díjaik alapján rangsorolva bemutatják Önöknek. Így Önök úgy választhatnak biztosítót illetve társasház biztosítást, hogy a teljes piaci kínálatot figyelembe veszik.


Tisztelt Proviti Alkusz !!


Társasházban lakom ahol a társasház vízcső rendszerében csőtörés történt. A törés két egymás felett található lakás között a falban történt. Az alsó lakások fürdőszobájában valamint a társasház pincéjében áll a víz. Mind a társasház mind a lakások külön-külön is rendelkeznek biztosítással. Kinek a biztosítója kötelezhető a kártérítésre, ki végezze a kárfelmérést? Kié a felelősség?

Válaszát várva Köszönettel : V. B.         

Add a comment


A társasházi biztosítás általában az alábbiakban felsorolt káreseményekre terjed ki: tűz, villámcsapás, ismeretlen közlekedési eszköz ütközése, repülő becsapódás, földrengés, vihar, csapadék, jégeső által okozott kár, üvegek törése és repedése.

Add a comment


A Proviti Online Biztosítási Alkusz
számításai szerint több milliós kár érhette a gépjárműket a házak tetejéről lezuhanó hómennyiség.

Add a comment

.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2018 - Proviti.hu
.