Casco biztosítások


Az első nagyon fontos tudnivaló! A biztosítók kirendeltségeiben, valamint a gépjármű kereskedésekben általában nincs lehetőségünk több casco biztosítás ajánlatot megvizsgálni, viszont az interneten biztosan megtalálhatjuk a biztosítási piacon létező legmegfelelőbb casco szerződést. Oldalunkat használva több mint 10 casco biztosító díját vetheti össze akár az otthonából, így ezt a nagyszerű lehetőséget jó ha kihasználja!

Tipp: Casco biztosítás online kalkulátor

A casco biztosítás szerződője: Az a személy, vagy cég, aki a biztosítási díjat fizeti és érdeke a biztosított vagyontárgy megóvása.

A casco szerződés biztosítottja: Biztosított lehet a gépjármű forgalmi engedélyébe bejegyzett tulajdonos, vagy üzembentartó. Ha nincs a szerződésben kedvezményezett megjelölve, akkor a biztosítási szolgáltatásra a biztosított jogosult.

A casco kedvezményezettje: Ha a biztosítási szerződésben a káresemény időpontjában is van bejegyzett kedvezményezett, akkor a szolgáltatásra Ő lesz jogosult.

A CASCO fedezete, szolgáltatásának összetevői: A Casco biztosítási szerződés alapesetben csak a gyári alapfelszereltségre nyújt védelmet. A nem gyári illetve utólag beszerelt extrákra csak akkor térít a casco biztosításunk, ha azokat rögzítettük szerződésünkben, és díjat fizetünk rá.

Teljes körű casco biztosítás szolgáltatása

 1. Casco Lopáskár: Ha gépjárművünket alaposan, az előírt biztonsági berendezéssel lezártuk, de ennek ellenére részben, vagy teljesen eltulajdonították, illetve ez irányú kísérletet tettek, ezáltal kárt okoztak Önnek, akkor a gépjármű casco térít!
 2. Casco Töréskár: Amennyiben járművünk egy balesetben sérülést szenvedett, illetve idegen személy rongálással, vandalizmussal anyagi kárt okozott tulajdonukban, akkor a gépjármű casco térít Önnek!
 3. Casco Üvegtörés: Balesetben, vagy rongálás, vandalizmus által a járművünk ablak üvegezésében Önnek kára keletkezik, akkor a gépjármű casco térít! Itt érdemes odafigyelni a szerződés kötés pillanatában, hogy a 10-20-30%-os üvegtörés önrészek közül a 10% kárhányadot vállaljuk!
 4. Casco Elemi Kár: Amennyiben lezúduló hótömeg valamint hó-nyomás, zivatar, belvíz, áradás, más típusú vízelöntés, jégverés, ismeretlen természetes üreg vagy földszint alatt található építmény beomlása, 15 m/s-nál erősebb szél, földcsuszamlás, föld és kő leomlás, robbanás, tűz, villámcsapás járművünkben illetve annak alkatrészeiben vagyoni kárt okoz, akkor a casco térít!

Mit nem térít a casco biztosítás? A szerződő, vagy a biztosított által szándékosan elkövetett rongálás, eltulajdonítás okozta mesterséges károkat nem téríti a biztosító. Egyedi, különleges járművekben (pl. munkagépek) használata közben eredő károkat. Lopáskárt, ha az eltulajdonított tárgy(ak) az átlagos személyi használatot meghaladó mennyiségben pl. munkaeszközök, árukészlet stb. tulajdonították el, illetve nem téríti a biztosító a készpénz, értékpapír, nemesfém és/vagy drágakőből készített ékszereket, értékcikkekben, okmányokban történt biztosítási eseményt sem. Nem téríti a casco a nem baleseti jelleggel keletkezett károkat sem. pl.: alkatrész elöregedésében bekövetkezett törés, vagy a hideg, fagyos időjárás következtében kialakuló mechanikus hiba okozta kárt. Tömegmegmozdulással, háborús illetve terrorcselekményekkel, versennyel, sugárzó termékek valamint anyagokkal kapcsolatban bekövetkezett károkat. A nem használt, illetve le vagy kiszerelt tartozékokban a tárolás következtében felmerülő károkat. A biztosítási szerződésben nem szerepeltetett extra, vagy utólag beépített tartozékokat. Az engedély nélküli átalakítás miatt bekövetkezett tűz vagy robbanási eseményt. Szerződés kötés után az Ügyfélnek minden esetben át kell vennie a biztosítási feltételeket is, melyben az adott biztosító társaság részletesen kifejti a casco biztosítás feltételrendszerét. Minden esetben behatóan tanulmányozza át ezen tájékoztató kiadványt.

A Biztosító részleges, vagy teljes mentesülése a kár megtérítése alól ha:

 1. A jármű védelmi rendszere a káresemény időpontjában nem felel meg az előírásoknak.
 2. A jármű elhanyagolt állapota miatt következik be az esemény.
 3. Szakszerűtlen vontatás közben, illetve túlterheltség következtében történik a kár.
 4. Gyógyszer, alkohol, kábítószer hatása mellett, illetve ha nem érvényes, lejárt vezetői engedéllyel közlekedve következne be a biztosítási esemény.

A teljes körű casco, illetve a lopás casco-hoz elengedhetetlen elfogadott védelmi rendszerek: A casco biztosítás kalkulátorunk ismerteti Önnel az adott biztosító minimális védelmi rendszer követelését, de leírjuk az általában elfogadott rendszereket.Csak és kizárólag a MABISZ által elfogadott utólagos beszerelésű védelmi rendszerek az elfogadottak.

 1. gyári immobilizer – indításgátló
 2. utólag beépített immobilizer – indításgátló
 3. gyárilag beépített riasztó
 4. utólag beépített riasztó
 5. riasztó indításgátlóval
 6. (GPS) műholdas jeladó – riasztó
 7. rablás gátló

A casco biztosítás bónusz rendszere: Akárcsak a kötelező biztosításnál, a casco biztosításnál is van bónusz rendszer. A balesetmentesen vezetők, akár 50%-ot is spórolhatnak, persze itt is évente növekedik a kedvezmény mértéke.

Jó tanácsok a casco biztosítás mellé: Ne tárolja, és ne is felejtse gépjárművében a törzskönyvet, a forgalmi engedélyt, pótkulcsot, védelmi rendszer kódját stb. –ezen mulasztás káresemény bekövetkeztekor minden esetben szankciókkal jár maga után. Zárcserét, kulcs cseréjét másolását minden esetben be kell jelenteni a biztosítónak is! A mostanában úgynevezett trükkös lopások elkerülése miatt járműjéből minden kiszállás esetén vegye ki az indító kulcsot, ne adjon esélyt ezen iparágat űző személyeknek. Használt gépjárművásárlás esetén az eladóval egyeztesse le a gyári és nem gyári felszereltségek listáját, mert ez nagyban megkönnyíti az Ön casco biztosítási szerződés megkötését. Amennyiben eladta az autóját azt minden esetben tudassa a biztosítójával, valamint kérje ki bónusz igazolását is, amit beszámítanak az újonnan vásárolt jármű casco biztosítási díjába.

 


Most megtudhatjuk, hogy mik azok a különleges helyzetek, amikor nem fizet a casco. A biztosítók általában arra törekednek, hogy kifizessék a kártérítést abban az esetben, ha az jogos. Ezért is van ritkán olyan eset, amikor nem fizet a biztosító, de íme, ezek az esetek. Az első olyan helyzet, amikor nem fizet a casco, az az ittas vezetés. Nagyon sokszor probléma lehet abból, hogyha valaki úgy ül autóba, hogy előtte fogyasztott alkoholt. Ilyen esetekben, amennyiben baleset történik, akkor bizony nem számíthatunk arra, hogy a casco majd fedezi a kárunkat.


A CIG Pannónia egy kiváló biztosítási terméket fejlesztett ki, amellyel lehetővé válik a a casco díj utólagos, használattal arányos díjfizetése. A kutatás hátterét mintegy 185 millió forintos vissza nem térítendő uniós támogatás biztosította az ÚSZT keretében. A fejlesztés résztvevői a CIG Pannónia mellett a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Kft konzorcium, valamint a Griffsoft Kft. A résztvevőknek sikerült egy olyan kiváló technológiát kialakítani, mellyel a gépjármű használói lehetőséget kapnak arra, hogy adott berendezés beszerelésével a ténylegesen mért járműhasználattal arányosan fizethessék a casco biztosítás díját.


Egy alap casco biztosítás fedezetet nyújt a saját hibás károk ellen, mint például a mi hibánkból előforduló töréskár esetén, valamint akkor is, ha a káreset ismeretlen károkozó hibájából következik be. Emellett azért is nagyon fontos casco biztosítás kötés új, 0 km-es autóra, hiszen hazavisszük az új autót és bekövetkezik egy előre nem látható esemény, mint egye elemi kár – lehet az vihar-, tűz-, vagy vízkár.

 

A gépjármű biztosítások közül a szabadon választható módozat a casco, mellyel teljesen egyedi módon alakíthatja ki az autójának a védelmét, a nem várt események ellen. A casco biztosítás ma már rendkívül széles körben köthető, és köszönhetően a piaci versenynek valamint a kötelező biztosítás átlagdíjának csökkenésének, napjainkban egyre több embernek megfizethető is.


Casco biztosítást mindenki köthet aki érdekelt a gépjármű megóvásában. A biztosítás alapvető lényege, hogy az autóban keletkező károkat az ügyfélnek ne egyedül kelljen megtérítenie, ebben a biztosító segítse. A casco biztosítások legtöbbje az elemi károkra, lopáskárokra, valamint az alkatrészekben és tartozékokban keletkező károkra nyújt, fedeztet.


Egyre több ember rendelkezik casco biztosítással, egyre többen közlekednek úgy hogy az autójukat teljes védelemben tudják. Így egyre több emberben merül fel a kérdés, hogy a casco mire és mikor fizet. Az oldalunkon rengeteg hasznos tudnivalót gyűjtöttünk össze, hogy mindenki teljesen tisztán lássa, a casco biztosítást mielőtt megkötné a szerződését. Nézzük a tényeket, hogy a casco biztosítás mire nyújt fedezetet, tehát a casco mire fizet és mikor.

Facebook

Partneri kapcsolat

proviti partner program

 

Kötelező biztosítók

Hazánkban most jelen pillanatban 14 biztosító társaság értékesít kötelező biztosítási szerződéseket. Ezen a biztosító társaságok közül mindegyik a partnerünk, így tudjuk garantálni Önnek, hogy kötelező biztosítási szerződését olcsón kötheti meg ráadásul ingyenes ügyintézés mellett! Vegye igénybe a Proviti Alkusz szolgáltatásait!

Online casco biztosítás


Az online casco biztosítás kötés nagyon egyszerű folymat. Nem kell mást tennie, mint a megadott kérdésekre válaszolnia. Amint az alapadatokat megadta, több mint 10 casco biztosítás árajánlatot talál, melyből kedvére választhat.

Amint kiválasztotta melyik casco ajánlatot kéri, már csak a rendszerünk által megküldött megbízási szerződést kell visszaküldenie nekünk, ezt követően mi megkötjük Önnek a kiválasztott casco ajánaltot és továbbítjuk a biztosítója felé.

Casco biztosítás kötés, vagy váltás, intézze biztosításait a Proviti segítségével!

.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2017 - Proviti.hu
Érvényes CSS!
.