A Felelősségbiztosítás fedezetet nyújt a másoknak okozott kár megtérítésében. A felelősségbiztosítás a szerződésben meghatározott esetekben mentesíti a károkozót a kártérítési kötelezettség alól.


A biztosítások
napjainkban olyan mértékben fejlettek már, hogy egyes részelemei külön magyarázatra szorulnak, hogy az egyszerű átlagember számára is világossá váljon mi az ami az adott biztosítási elemben szolgáltatásként a biztosítási esemény bekövetkezésekor fizet. A szerződések egyik leginkább specifikus eleme a felelősség biztosítás. Ezeknek a biztosításoknak az alapvető szolgáltatása, hogy a biztosító megtéríti azokat a károkat, melyek bekövetkezésért a jogszabályok alapján a biztosított felelne.


Felelősségbiztosítás árajánlat kérés

A felelősség biztosítások esetében a kárrendezés is érdekesen alakul, hiszen a károsult nem fordulhat a biztosító társasághoz hiába jogos a követelése, a kár bekövetkezésekor a biztosítottnak kell a biztosító társaságnál a kárrendezést intézni. A biztosított szerződésben áll a biztosítóval kár esetén a teljesítést még sem Ő veszi igénybe, hanem azt a szerződésben nem is szereplő jogosult (károsult) kapja. Ez alól csak a kötelező felelősség-biztosítás kivétel.

A felelősség biztosítás tehát a biztosítások egy speciális fajtája, melyen belül az egyes al-módozatok is külön értelmezést igényelnek. Gondoljunk csak bele, hogy mennyire specifikusak az egyes szakmai felelősség biztosítások vagy az eb-tartói felelősség biztosítás. Azt azonban le lehet szögezni, hogy a felelősség biztosítás az élet szinte minden területén csak az előnyünkre válhat, hiszen megléte rengeteg esetben nyújthat nagy segítséget.

.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2017 - Proviti.hu
Érvényes CSS!
.