A Felelősségbiztosítás fedezetet nyújt a másoknak okozott kár megtérítésében. A felelősségbiztosítás a szerződésben meghatározott esetekben mentesíti a károkozót a kártérítési kötelezettség alól.


A biztosítások
napjainkban olyan mértékben fejlettek már, hogy egyes részelemei külön magyarázatra szorulnak, hogy az egyszerű átlagember számára is világossá váljon mi az ami az adott biztosítási elemben szolgáltatásként a biztosítási esemény bekövetkezésekor fizet. A szerződések egyik leginkább specifikus eleme a felelősség biztosítás. Ezeknek a biztosításoknak az alapvető szolgáltatása, hogy a biztosító megtéríti azokat a károkat, melyek bekövetkezésért a jogszabályok alapján a biztosított felelne.


Felelősségbiztosítás árajánlat kérés

A felelősség biztosítások esetében a kárrendezés is érdekesen alakul, hiszen a károsult nem fordulhat a biztosító társasághoz hiába jogos a követelése, a kár bekövetkezésekor a biztosítottnak kell a biztosító társaságnál a kárrendezést intézni. A biztosított szerződésben áll a biztosítóval kár esetén a teljesítést még sem Ő veszi igénybe, hanem azt a szerződésben nem is szereplő jogosult (károsult) kapja. Ez alól csak a kötelező felelősség-biztosítás kivétel.

A felelősség biztosítás tehát a biztosítások egy speciális fajtája, melyen belül az egyes al-módozatok is külön értelmezést igényelnek. Gondoljunk csak bele, hogy mennyire specifikusak az egyes szakmai felelősség biztosítások vagy az eb-tartói felelősség biztosítás. Azt azonban le lehet szögezni, hogy a felelősség biztosítás az élet szinte minden területén csak az előnyünkre válhat, hiszen megléte rengeteg esetben nyújthat nagy segítséget.

Kérdése van? Tegye fel azt nekünk, és szakszerű, pontos választ adunk rá Önnek!

Facebook

Partneri kapcsolat

proviti partner program

 

Kötelező biztosítók

Hazánkban most jelen pillanatban 13 biztosító társaság értékesít kötelező biztosítási szerződéseket. Ezen a biztosító társaságok közül szinte mindegyik a partnerünk, így tudjuk garantálni Önnek, hogy kötelező biztosítási szerződését olcsón kötheti meg ráadásul ingyenes ügyintézés mellett! Vegye igénybe a Proviti Alkusz szolgáltatásait!

.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2017 - Proviti.hu
.