A kresz szerint a teherautó olyan jármű, mely nem tartozik a személygépkocsi, autóbusz, trolibusz, vontató egyikéhez sem. Mivel a közúti közlekedésben részt vesznek a kötelező biztosítás a teherautókra is kötelező. A teherautó biztosítás esetében, hasonló módon a személygépkocsi kategóriákhoz, szintén különböző kategóriákba sorolják. Azonban a teherautó biztosítás esetében nem a személygépkocsi kategóriák alkalmazandók, hanem a hasznos teherbírás alapján sorolják őket.


A kötelező biztosítás rengeteg dologban változott. Egy sor szabályozás, besorolás, ami jelentősen felforgatta a biztosítási piacot. A változtatások elérték a teherautó biztosítások területét is. Az eddigi hasznos teherbírást a  kategóriák meghatározásánál az össztömegű kategóriák váltják. Természetesen teherautó casco biztosítás is köthető járműjére, amennyiben értékét szeretné maximális biztonságban tudni. Oldalunkon e téren is teljes mértékben tájékozódhat.


Kötelező biztosítás díjszámoló - 14 biztosító díja egy helyen!

Casco biztosítás kalkulátor

Teherautó kötelező biztosítás kategóriák új besorolása:
                                       
Össztömeg alapján


3,5 tonna alatt
3,5 tonna és 12 tonna között
12 tonna felett

Az oldalunkon megtalál mindent a kötelező biztosítás változásaival kapcsolatban. Itt részletesen elolvashatja, hogy miként változnak a szabályozások és, hogy ez miként érinti egyes ügyfeleket. A rengeteg hasznos tudnivaló mellett további információkat talál a teherautó biztosítás lehetőségeiről és a kötelező biztosítás kalkulátor rendszerét, mellyel gyorsan és kényelmesen számolhatja ki a teherautó biztosítás legkedvezőbb ajánlatait.


Kisteherautó kötelező biztosítás kalkulátor, casco biztosítás

A kötelező biztosítás, mint azt a neve is elárulja nem egy szabadon választható biztosítási forma. Megléte kötelező minden üzembentartónak, aki a gépjárművében a közúti közlekedésben részt vesz. A teherautó a KRESZ szabályozása szerint minden olyan gépjármű, mely nem személyautó, autóbusz, trolibusz, vontató, és motor. A teherautó mivel a közúti közlekedésben részt vesz, így a kötelező biztosítás meglétének szabálya a teherautókra is vonatkozik. Tehát a kisteherautó kötelező biztosítás megkötése és fenntartása az üzembentartó felelőssége.

Kötelező biztosítás díjszámoló - 14 biztosító díja egy helyen!

A személyautókhoz hasonlóan a teherautókat is besorolják annak érdekében, hogy meghatározható legyen a fizetendő biztosítási díj. Az eltérés csak annyi, hogy míg a személyautók esetében a besorolást a motorok teljesítménye határozza meg a teherautók esetében ezt a megengedett legnagyobb össztömeg befolyásolja. A kisteherautó kötelező biztosítás 3,5 tonna megengedett össztömeg alatt köthető. A másik két kategória a 3,5-12 tonna közötti megengedett össztömegű teherautók, míg a felső kategória a 12 tonna megengedett össztömeg feletti teherautók.

Az oldalunkon megismerheti a kötelező biztosítás szabályozását, fontosságát, kötelezettségeit, valamint a kisteherautó kötelező biztosítás egyéb lehetőségeit. A kötelező biztosítás kalkulátor segítségével összehasonlíthatja az összes biztosító kisteherautó kötelező biztosítás ajánlatát. Amennyiben talál megfelelő szolgáltatást elfogadható áron a kalkulátor lépéseit követve szerződését meg is kötheti online!

Weboldalunkon a kisteherautó casco biztosítás árakat is ellenőrizheti, és a kiválasztott szerződést meg is kötheti. Válasszon kedvére 11 biztosító társaság ajánlatából kedvére!

Tipp: Kötelező biztosítás kalkulátor --- Casco biztosítás kalkulátor

KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól ( Közúti járművekkel kapcsolatos fogalmak )

a) Jármű: közúti szállító- vagy vontató eszköz, ideértve az önjáró vagy vontatott munkagépet is. A mozgáskorlátozottak közlekedésére szolgáló, emberi erővel tolt vagy hajtott kerekes szék és a gépi meghajtású kerekes szék - ha sík úton önerejéből 10 km/óra sebességnél gyorsabban haladni nem képes, továbbá a gyermekkocsi és a talicska - azonban nem minősül járműnek. Az ilyen eszközökkel közlekedő személyek gyalogosoknak minősülnek.
b) Gépjármű: olyan jármű, amelyet beépített erőgép hajt. A mezőgazdasági vontató, a lassú jármű, a segédmotoros kerékpár és a villamos azonban nem minősül gépjárműnek.
c) Gépkocsi: olyan gépjármű, melynek négy vagy több kereke van; a négy kerekű motorkerékpár azonban nem gépkocsi.
d) Személygépkocsi: személyszállítás céljára készült olyan gépkocsi, amelyben - a vezető ülését is beleértve - legfeljebb 9 állandó ülőhely van.
e) Autóbusz: személyszállítás céljára készült, elektromos felső vezetékhez nem kötött olyan gépkocsi, amelyben - a vezető ülését is beleértve - kilencnél több állandó ülőhely van.
f) Trolibusz: elektromos felső vezetékhez kötött gépkocsi.
g) Vontató: pótkocsi vontatására készült, rakfelület nélküli gépkocsi.
h) Nyerges vontató: olyan vontató, amely a rajta levő nyeregszerkezet útján a vontatott félpótkocsi súlyának jelentős részét átveszi.
i) Tehergépkocsi: a személygépkocsit, az autóbuszt, a trolibuszt és a vontatót kivéve minden gépkocsi.

Kérdése van? Tegye fel azt nekünk, és szakszerű, pontos választ adunk rá Önnek!
.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2017 - Proviti.hu
.