Veszélybe kerültek a taxisok

Ez már tényleg hihetetlen. Jelen állás szerint elég lesz egy telefonhívást eszközölnünk, és a német szakemberek által kifejlesztett sofőr nélküli autó, egyrészt beméri a tartozódási helyünket, másrészt visszajelez az autó érkezési idejéről.


A MIG névre keresztelt
csodaautót Raul Rojas számítógépes zseni és a berlini Freie Universidt munkatársai fejlesztették ki. Minden bizonnyal, amennyiben beválik az új autó, úgy forradalom következhet be az autóvezetésben.

A rendszert egy telefonhívással lehet életre kelteni. A hívást követően a GPS segítségével meghatározza a hívó pontos helyét és megtervezi az óda út leggyorsabb lehetőségét. Ezek után értesítést küld az érkezés várható idejéről. A fejlesztők bíznak az autó környezetkímélő lehetőségeiben, hiszen egy egyszerű programmal össze tudják szedni az egy útvonalon közlekedőket. Ha hibátlanul tud működni a rendszer, akkor a Német fővárosban radikálisan csökkenhetne a gépjármű forgalom. A felszereltség jóval meghaladja az elődjének számító távirányítású autót. Egy hagyományos IPad segítségével a sofőr az autó teljes elektronikájához hozzá férhet.

Magát az autót lehetne közvetlenül az IPad segítségével is vezetni. Ilyenkor a központi irányítást ki kellene kapcsolni. Maga a rendszer működése háromdimenziós felvételeken alapul. Az így készült képeken keresztül érzékelni a gyalogosokat, kerékpárosokat, kereszteződéseket, stb. Természetesen ezekbe a fejlesztésekbe bele tartozik még az is, hogy minden további nélkül az autó érzékelné a jelzőlámpákat, útjelzéseket és egyéb jelzéseket. Mindent a KRESZ szabályainak rendelne alá.

 

Kérdése van? Tegye fel azt nekünk, és szakszerű, pontos választ adunk rá Önnek!

Facebook

Partneri kapcsolat

proviti partner program

 

Kötelező biztosítók

Hazánkban most jelen pillanatban 13 biztosító társaság értékesít kötelező biztosítási szerződéseket. Ezen a biztosító társaságok közül szinte mindegyik a partnerünk, így tudjuk garantálni Önnek, hogy kötelező biztosítási szerződését olcsón kötheti meg ráadásul ingyenes ügyintézés mellett! Vegye igénybe a Proviti Alkusz szolgáltatásait!

.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2017 - Proviti.hu
.