Az üzembentartó fogalmát a közúti közlekedési nyilvántartásról szóló törvény határozza meg. E törvény alapján az üzembentartó a jármű tulajdonosa, illetve akit a jármű jogszerű szerződés vagy más hitelt érdemlően igazolt jogcím alapján a járműnyilvántartásba bejegyeztek. Az üzembentartó a jármű forgalomban tartásával, közúton való részvételével kapcsolatos jogokat teljes egészében gyakorolhatja.


Figyelem! Üzembentartói szerződést követően Önnek kötnie kell egy kötelező biztosítást, küldönben a járási hivatalban nem tudják megtenni a bejegyzést. Ezt itt online, gyorsan a weboldalunkon megkötheti!

Kötelező biztosítás díjszámoló - 14 biztosító díja egy helyen!

Az üzembentartói szerződés
egy kétoldalú megállapodás, melyet a gépjármű tulajdonosa és a kinevezett üzembentartó köt egymással, és mely megállapodás alapján az okmányirodában, közigazgatási eljárás keretében az új üzembentartót a forgalmi engedélybe bejegyzik.

Az üzembentartói szerződésnek feltétlenül tartalmaznia kell:

- a tulajdonos nevét
- a tulajdonos születési helyét és idejét
- a tulajdonos édesanyja nevét
- a tulajdonos személyi azonosságát igazoló okirat számát
- a tulajdonos lakcímét, valamint

- az üzembentartó nevét
- az üzembentartó születési helyét és idejét
- az üzembentartó édesanyja nevét
- az üzembentartó személyi azonosságát igazoló okirat számát
- az üzembentartó lakcímét

A személyes adatokon felül az üzembentartói szerződésnek tartalmaznia kell a gépjármű gyártmányát, típusát, forgalmi rendszámát, alvázszámát, és motorszámát. A tulajdonos és az új üzembentartó aláírásával hitelesíti a szerződést, melyet két tanú adataival és aláírásával kell, hogy megerősítsenek.

Tipp: Üzembentartói kérelem letöltése

Kérdése van? Tegye fel azt nekünk, és szakszerű, pontos választ adunk rá Önnek!

Facebook

Partneri kapcsolat

proviti partner program

 

Kötelező biztosítók

Hazánkban most jelen pillanatban 13 biztosító társaság értékesít kötelező biztosítási szerződéseket. Ezen a biztosító társaságok közül szinte mindegyik a partnerünk, így tudjuk garantálni Önnek, hogy kötelező biztosítási szerződését olcsón kötheti meg ráadásul ingyenes ügyintézés mellett! Vegye igénybe a Proviti Alkusz szolgáltatásait!

.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2017 - Proviti.hu
.