Manapság már egyre fiatalabb autótulajdonosok száguldoznak az utakon, és maguk a gépkocsik is egyre modernebbek, annyit tudnak, hogy a sofőr gyakran azt hiszi, semmi mást nem kell ismerni a gépen, mint a féket, mert az szinte magától megy. Emiatt gyakorta előfordul, hogy fel sem merül egy hosszabb külföldi út előtt az, hogy bár mikor, bár kivel előfordulhat akár egy defekt, akár egy elektromos meghibásodás. Nagyon érdemes pedig felkészülni arra, mi a teendő, ha külföldön lerobban az autónk.


Ha mégis megtörténik ez a malőr, és ráadásul az autópályán, abban az esetben azonnal be kell kapcsolni a vészvillogót, főként, ha a jármű még mozgásban van. A következő legfontosabb megkeresni, hol tudunk legközelebb kimenni a leállósávba. Ha szerencsénk van, el tudunk gurulni a legközelebbi kútig, vagy pihenőhelyig, de semmiképp se álljunk meg olyan helyen, ahol az autó és utasai bármilyen veszélynek ki lehetnek téve. Ilyenkor a következő lépés a sárga mellény felvétele az autó minden utasára nézve, ezért kell az utazás előtt mindenképpen ezt beszerezni és magunkkal vinni, valamint egyúttal az elakadásjelzőre is szükség lesz. Ezt minden esetben úgy kell lerakni, hogy a többi járművezető, már kellő időben észrevegyen bennünket és megfelelően tudjon reagálni, valamint azt se felejtsük el, hogy senki ne maradjon a kocsiban, az utasainkat tereljük szépen a szalagkorlát túloldalára, mert ez jelent teljes biztonságot.

Persze jóval kisebb és kevesebb veszély leselkedhet egy ilyen esetben ránk, hogyha a kellemetlenség egy kisebb forgalmú faluban történik, bár ekkor is ismeretlen, idegen helyen kell várakozni a segítségre, így ebben az esetben nem szabad elfeledkezni az értéktárgyak védelméről, mert ugye az ördög nem alszik. Érdemes minden esetben átgondolni, hogy mi a teendő, ha külföldön lerobban az autónk? Legfőképpen a megelőzésre kell nagy gondot fordítani, így megkönnyíthetjük a váratlanul mégis fellépő helyzeteket is. Ezért fontos indulás előtt a lehető legnagyobb mértékig elvégezni egy általános műszaki ellenőrzést az autón, ide értve a fék és gumiabroncs állapotától egészen a hűtőfolyadékig és persze a tartalék izzóktól, a háromszögig minden fontos dolgot.

Amikor külföldi utunk során a legkisebb problémát jelentő baj ér utol minket és defektet kapunk, ezt talán a legkönnyebb megoldani, ha nem hagytuk otthon a pótkerekeket. Sajnos az egyre modernebb technika, az egyre dizájnosabb modellek egyre ritkábban alkalmasak arra, hogy egy normál pótkerék elférjen a csomagtartóban, ha mi is ebben a cipőben járunk, akkor minimum gumiragasztóval, vagy egy keskeny szükségpótkerékkel készüljünk fel az ilyen esetre.

Egy hosszan tartó út alatt azonban a defekten kívül nagyobb problémák is adódhatnak, bár milyen csúcsmodellben ülünk, így elromolhat a nagy hőségben a hűtőrendszer, vagy a légkondicionáló, de ez elektromos zárlat is könnyen bekövetkezhet, vagy felverődhet egy kő, amitől kár keletkezhet a szélvédőnkben.

A legfontosabb teendők egyike útra kelés előtt, hogy kössünk egy minden lehetségesen felmerülő esetre és kockázatra biztosítást és lehetőség szerint társítsunk ehhez assistance szolgáltatást is, mert távol a hazai utaktól erre bizony nagyon nagy szükség lehet. A biztosítási piacon rengeteg féle szolgáltatás áll az autósok rendelkezésére, bőven van választási lehetőség. A legjobban azok járnak, akik a mi oldalunkon felkeresik a kalkulátort és ennek használatával képesek kiválasztani a számukra legkedvezőbb és tartalmában legmegfelelőbb módozatot. Ilyen szempont lehet például, hogy az indulás pillanatától fedezetünk legyen az olyan esetekre, mint egy rossz félretankolás miatt bekövetkező hiba, vagy akár a slusszkulcsunk elhagyása, de még az is óriási kellemetlenséggel járhat, amikor kiszállunk az autóból, elegánsan belökjük az autót, a kulcs pedig ott lapul belül. Ekkor pótolhatatlan segítséget nyújthat az assistance szolgáltatás, hisz ennek segítségével a világ bármely táján is vagyunk, anyanyelvünkön kérhetünk azonnali segítséget. A szolgáltatás az ismert vélemények alapján kiválóan és fennakadás nélkül működik, a telefont szinte azonnal felveszik és 15 percen belül visszahívják az ügyfelet, már szervezik is a mentést.

Kérdése van? Tegye fel azt nekünk, és szakszerű, pontos választ adunk rá Önnek!

Facebook

Partneri kapcsolat

proviti partner program

 

Kötelező biztosítók

Hazánkban most jelen pillanatban 13 biztosító társaság értékesít kötelező biztosítási szerződéseket. Ezen a biztosító társaságok közül szinte mindegyik a partnerünk, így tudjuk garantálni Önnek, hogy kötelező biztosítási szerződését olcsón kötheti meg ráadásul ingyenes ügyintézés mellett! Vegye igénybe a Proviti Alkusz szolgáltatásait!

.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2017 - Proviti.hu
.