Segítünk Önnek!


Elakadt a biztosítás kötésben?

Nem probléma!

Hívjon minket a 06-70-330-6065 -ös számon és segítünk megkötni biztosítását.

Keresés


Cégautó adó 2014 / 2015 évi fontos információk és változások!


2012-ben a cégautó adó számítása az ezt megelőző évekhez képest jócskán átalakult. Tavaly év végéig a két alapvető adókategória szerint kellett fizetni, de ebben az évben már nem a személyautó kamratérfogata vagy hengerűrtartalma számít, hanem a teljesítmény. Ennek megfelelően a cégautó adó e szerint számítandó majd és valószínűleg az adó mértéke sem változik. Ez jelenleg 7700-44000 forint közé esik. A cégautó adó 2014 / 2015 minden jogi és magán személyt érint majd.

 

Mindezekből látható, hogy a cégautó adózásra vonatkozó rendelkezések nagy mértékben átalakultak már ebben az évben, ennek megfelelően módosult az adószámítás menete is. Cégautó adót fizetnie kell minden jogi- és magánszemélynek abban az esetben, amikor személyautó után költségelszámolást alkalmaz. E szerint tehát a vállalkozások esetében mindig meg kell fizetni ezt az adót. A törvény változásával együtt természetesen módosult a cégautó adó bevallásának és könyvelésének módja is jó pár pontot tekintve, ilyenkor sem szabad megfeledkezni arról, hogy az adó a teljesítményadatokból és a környezetvédelmi besorolásból áll össze.


Változatlanul marad a cégautó adó 2014, 2015 évre vonatkozóan, hogy az adót továbbra sem kell megfizetni bérlés esetén az áfa részre vonatkozóan, és ez a rész akkor is mentesül az adózás alól, amennyiben a cégautót használatra magánszemélynek adják, aki a költségtérítést útnyilvántartás vezetése mellett kapja.


Cégautó adó

Partneri kapcsolat

proviti partner program

Facebook

 

Kötelező biztosítók

Hazánkban most jelen pillanatban 14 biztosító társaság értékesít kötelező biztosítási szerződéseket. Ezen a biztosító társaságok közül mindegyik a partnerünk, így tudjuk garantálni Önnek, hogy kötelező biztosítási szerződését olcsón kötheti meg ráadásul ingyenes ügyintézés mellett!

A biztosítási szerződés megkötését követően csak a rendszerünk által megküldött alkuszi megbízási szerződést kell visszaküldenie részünkre aláírva faxon, e-mailben, vagy postán, esetleg személyesen, a többi teendőt mi elvégezzük Ön helyett! A magyarországi alkusz biztosítási piacon egyedülállóan gyorsak vagyunk, így a megbízás megérkezését követően a lehető leggyorsabban Önnél lesz az igazolása.

.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2014 - Proviti.hu
.