Cégautó adó 2014 / 2015 évi fontos információk és változások!


2012-ben a cégautó adó számítása az ezt megelőző évekhez képest jócskán átalakult. Tavaly év végéig a két alapvető adókategória szerint kellett fizetni, de ebben az évben már nem a személyautó kamratérfogata vagy hengerűrtartalma számít, hanem a teljesítmény. Ennek megfelelően a cégautó adó e szerint számítandó majd és valószínűleg az adó mértéke sem változik. Ez jelenleg 7700-44000 forint közé esik. A cégautó adó 2014 / 2015 minden jogi és magán személyt érint majd.

 

Mindezekből látható, hogy a cégautó adózásra vonatkozó rendelkezések nagy mértékben átalakultak már ebben az évben, ennek megfelelően módosult az adószámítás menete is. Cégautó adót fizetnie kell minden jogi- és magánszemélynek abban az esetben, amikor személyautó után költségelszámolást alkalmaz. E szerint tehát a vállalkozások esetében mindig meg kell fizetni ezt az adót. A törvény változásával együtt természetesen módosult a cégautó adó bevallásának és könyvelésének módja is jó pár pontot tekintve, ilyenkor sem szabad megfeledkezni arról, hogy az adó a teljesítményadatokból és a környezetvédelmi besorolásból áll össze.


Változatlanul marad a cégautó adó 2014, 2015 évre vonatkozóan, hogy az adót továbbra sem kell megfizetni bérlés esetén az áfa részre vonatkozóan, és ez a rész akkor is mentesül az adózás alól, amennyiben a cégautót használatra magánszemélynek adják, aki a költségtérítést útnyilvántartás vezetése mellett kapja.


Cégautó adó
Kérdése van? Tegye fel azt nekünk, és szakszerű, pontos választ adunk rá Önnek!
.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2017 - Proviti.hu
.