A biztosítási piacon egyre több használat-alapú biztosítási termék jelenik meg. Jellemzőjük a modern design, fejlett árképzési rendszer, és egyre több pozitív visszaigazolás a fogyasztóktól. Egy New York-i tanácsadó cég vezetője – Tom Kavanaugh, a PricewaterhouseCooper’s igazgatója -  tanulmányozta a telematikai fejlesztések – ezen belül az intelligens mobiltelefonok kiegészítőkkel felszerelve – lehetőségét ezen a piacon és szerinte igen nagy kihívás, hogy egy már meglévő készüléket alkalmassá tegyünk bizonyos új funkciókra. Óriási fejlődés lenne, ha nem kellene külön kiegészítőket használni és vásárolni az autóba, hiszen mobillal ma már mindenki rendelkezik.


Nemrég került például piacra a State Farm által megjelentetett alkalmazás iOS típusú készülékekre, amelyik egy eredetileg beépített gyorsulásmérő segítségével tudja rögzíteni a gyorsulás, a fékezés és a kanyarodás paramétereit egy autóút során. A program minden utazást végén összesíti a rögzített adatokat és pontszámokat, majd felhívja a vezető figyelmét a hibás, veszélyt hordozó vezetési szokásokra. A Bloomington biztosítótársaság ugyan nem tervezi a vezetés alapján kiszabott autóbiztosítási díjak bevezetését, de mindenképpen úgy tűnik, hogy az okos telefonoknak még nagy szerepük lehet a gépjármű-diagnosztikában.

A kommunikációs cégek egyfolytában kutatják, hogyan lehet maximálisan kihasználni a mobiltelefonok által nyújtott üzleti lehetőségeket. A kutatások eredményeként már több újítás is megjelent a piacon: így például egyes GPS-kiegészítők, vagy a Ubiquity, mely egy Firefox böngészést egyszerűsítő, a felhasználói élményt nagy mértékben fokozó program. Ezekkel a programokkal a mobiltelefonok már a forgalomtechnikában alkalmazott intelligens elektronikai rendszerek piacán is nagy szerepet kaphatnak.


Léteznek már olyan forgalomtechnikában alkalmazott intelligens elektronikai készülékek – telematikai rendszerek – melyek kimondottan mobiltelefonokra jellemző alkatrészekből épülnek fel. A Progressive nevű cég Snapshot elnevezésű eszköze például egy mobiltelefon-chip, amely a meglévő mobilhálózat használatával szállít adatot és küldi vissza azokat a biztosítóhoz.

Az Allstate amerikai biztosítótársaság Drive Wise kiegészítője a legalapvetőbb mobiltelefon-alkatrészt használja, mely nem más, mint a SIM kártya. A készülék lényege, hogy a kocsiban elhelyezve méri a vezetési sebességet, a gyorsulást, de még a fogyasztást is, ezzel még a  megtakarítást is elősegítheti. Az Allstate termékfejlesztési vezetője szerint a jövőben az okos telefonok is fontos szerepet játszhatnak ezen a téren.
Az intelligens készülékek működésének elve az, hogy az autóban elhelyezve méri a sebességet, az adatokat visszaküldi a biztosítóhoz, aki vezetési szokásaink alapján eldönti, hogy jogosultak vagyunk-e kedvezményes biztosítási konstrukciók igénybevételére. Ezt hívják: „Pay As You Drive”, azaz „Fizess Ahogy Közlekedsz” rendszernek.

Ezeknek a vezeték nélküli készülékeknek át kell menniük az amerikai telekommunikációs nagyhatalom, az AT&T és az amerikai médiahatóság (FCC) tesztjein és felülvizsgálatain ahhoz, hogy a vezetési stílus ellenőrzésére felhasználhatók lehessenek.

Kérdése van? Tegye fel azt nekünk, és szakszerű, pontos választ adunk rá Önnek!

Facebook

Partneri kapcsolat

proviti partner program

 

Kötelező biztosítók

Hazánkban most jelen pillanatban 13 biztosító társaság értékesít kötelező biztosítási szerződéseket. Ezen a biztosító társaságok közül szinte mindegyik a partnerünk, így tudjuk garantálni Önnek, hogy kötelező biztosítási szerződését olcsón kötheti meg ráadásul ingyenes ügyintézés mellett! Vegye igénybe a Proviti Alkusz szolgáltatásait!

.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2017 - Proviti.hu
.