Egy ember életében újra és újra előjön az autóvásárlás gondolata. Nagyon fontos az, hogy a választott gépjármű megvásárlása előtt érdemes egy jó pár dologra odafigyelni. Megpróbálunk hasznos információkkal szolgálni Önnek, melyeket ha figyelembe vesz, sok nehézségtől kímélheti meg magát vele:


Kötelező biztosítás díjszámoló - 14 biztosító díja egy helyen!


10 tipp, amire feltétlen figyeljen oda:

1. Ne egyből válasszon! Ez talán a legfontosabb. Manapság rengeteg az eladandó használt autó. Lehet találni tényleg megkímélt állapotút és olyat is, amit nem szabad megvenni. Amikor eldöntötte, hogy melyik típusú autó felelne meg Önnek és családjának, úgy legalább 5 különböző gépjárművet nézzen meg a döntés előtt.

2. Ne kössön kompromisszumokat! Rengeteg eladó autó van ma Magyarországon. Olyan autót keressen, ami hosszú távon kielégíti elvárásait, és ami motorikusan és összességében is teljesen rendben van!

3. Lehetőség szerint vigye próbaútra az autót. Minden funkciót próbáljon ki a klímától az elektromos ablakemelőkig! Gondoljon arra, ha valamit nem vesz észre csak az adásvételt követően, akkor azzal bizony már mehet is szerelőhöz. Nem véletlen említettük a klímát és az ablakemelőt sem. A klíma töltése minimum 15.000.-Ft, a javítása 30.000.-Ft.-tól indul. Az elektromos ablakemelő javítás 15.000.-nél kezdődik, melyek már Önt terhelik ha nem figyelmes!

4. Minden esetben hallgasson az első megérzésére. Ne hagyja, hogy az új gépjármű okozta érzés figyelmetlenséghez vezessen. Ha úgy gondolja valami nincs rendben a próbaúton, nyugodtan kérje ki autószerelő véleményét ( olyat, aki nem ismerőse az eladónak!!! ).

5. Feltétlen ellenőrizze a gépjármű okmányait, tartozékait is. Alapesetben az eladónak rendelkeznie kell a forgalmi engedéllyel, törzskönyvvel, szervizkönyvvel, 2 gyári indítókulccsal.

6. Informálódjon a gépjármű fenntartási költségeit illetően is. Egy autót nem csak megvásárolni nehéz manapság, hanem megfelelően fenntartani is. Tudja meg mennyibe kerül rá egy kötelező biztosítás és a teljesítményadó is.

7. Egyeztessen az eladóval a legutóbbi szervizek alkalmával milyen teendőket végeztetett el az autón, bár autóvásárlást követően azért ajánlott egy olaj és szűrőcsere elvégeztetése.

8. Szükséges egy eredetiségvizsgálat is, melyet fizethet az eladó is és a vevő is. Ez minden esetben úgynevezett alku tárgya szokott lenni. Azt tanácsoljuk Önnek, ha megegyeztek, hogy ki állja ezt a költséget, úgy még az adásvételi aláírását követően vigyék el eredetiségvizsgálatra a járművet.


9. Végleges döntést követően pontos adatok megadásával ki kell tölteniük egy adásvételi szerződést. Bizalmatlanság ide vagy oda, nyugodtan ellenőrizze az eladó iratait, hogy tényleg a tulajdonostól veszi e meg a járművet.

10. Végre megvan az új autó! Balesetmentes közlekedést és jó szerencsét kívánunk hozzá. Nincs más dolga, mint a lehető leghamarabb kössön meg egy kötelező biztosítást, és ne felejtse, hogy 15 naptári napja van a gépjármű átírásása

Tipp:
Kötelező biztosítás kalkulátor - 14 biztosító egy helyen!

Casco biztosítás kalkulátor - 12 biztosító egy helyen!

 

Kérdése van? Tegye fel azt nekünk, és szakszerű, pontos választ adunk rá Önnek!

Facebook

Partneri kapcsolat

proviti partner program

 

Kötelező biztosítók

Hazánkban most jelen pillanatban 13 biztosító társaság értékesít kötelező biztosítási szerződéseket. Ezen a biztosító társaságok közül szinte mindegyik a partnerünk, így tudjuk garantálni Önnek, hogy kötelező biztosítási szerződését olcsón kötheti meg ráadásul ingyenes ügyintézés mellett! Vegye igénybe a Proviti Alkusz szolgáltatásait!

.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2017 - Proviti.hu
.