Ha megfigyeljük a munkanélküliség
alakulását hazánkban, akkor egészen biztos, hogy sokunkban felmerül, a kérdés mit lehet tenni az anyagi kiesés ellen. A felgyorsult világban, a kiszámíthatatlan gazdasági helyzetben gyakorlatilag azt lehet mondani, hogy egyetlen munkahely sem biztos. Bár Magyarországon ezt a biztosítási megoldást még nem mindenki ismeri, az elterjedése még koránt sincs a nyugat-európai szinten, mégis ugyanolyan fontos lehetőség, mint az életbiztosítás, vagy a vagyonbiztosítás. A biztosítás munkanélküliség esetére többnyire fedezetet nyújt a munkanélküliségre, táppénzre, baleseti halálra, és rokkantságra.


A biztosítás munkanélküliség
esetére rendkívüli előnyökkel jár. A szolgáltatáshoz képest a biztosítás díja ténylegesen elhanyagolható, és az esetleges szolgáltatás kifizetése kártérítésnek számít, tehát nettó összeg ezt adóval nem lehet terhelni. A kedvező lehetőségekhez azonban néhány megfelelési kritérium is tartozik. A szolgáltatásnak egyik feltétele, hogy a munkáját elveszítő biztosított a munkanélküli hivatalban regisztráljon. A munkanélküli hivatal határozatát leadva a 61. napon a biztosító megkezdheti a szolgáltatás teljesítését.

Tipp: Munkanélküliségi biztosítás

Az állam napjainkban jelentősen átalakítja a szociális ellátásokat, ezen belül a munkanélküli járadékokat is. Eddig sem lehetett azt mondani, hogy a munkanélküli segélyből, vagy az álláskeresési járadékból fenntartható egy család. Az átalakítás tovább ronthatja ezt a helyzetet. Éppen ezért lényeges, hogy az, aki nem szeretne ennyire kiszolgáltatott helyzetbe kerülni az, az aktív munkássága alatt valamilyen szinten ön- gondoskodjon.

Kérdése van? Tegye fel azt nekünk, és szakszerű, pontos választ adunk rá Önnek!
.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2018 - Proviti.hu
.