Casco biztosítások


Az első nagyon fontos tudnivaló! A biztosítók kirendeltségeiben, valamint a gépjármű kereskedésekben általában nincs lehetőségünk több casco biztosítás ajánlatot megvizsgálni, viszont az interneten biztosan megtalálhatjuk a biztosítási piacon létező legmegfelelőbb casco szerződést. Oldalunkat használva több mint 10 casco biztosító díját vetheti össze akár az otthonából, így ezt a nagyszerű lehetőséget jó ha kihasználja!

Tipp: Casco biztosítás online kalkulátor

A casco biztosítás szerződője: Az a személy, vagy cég, aki a biztosítási díjat fizeti és érdeke a biztosított vagyontárgy megóvása.

A casco szerződés biztosítottja: Biztosított lehet a gépjármű forgalmi engedélyébe bejegyzett tulajdonos, vagy üzembentartó. Ha nincs a szerződésben kedvezményezett megjelölve, akkor a biztosítási szolgáltatásra a biztosított jogosult.

A casco kedvezményezettje: Ha a biztosítási szerződésben a káresemény időpontjában is van bejegyzett kedvezményezett, akkor a szolgáltatásra Ő lesz jogosult.

A CASCO fedezete, szolgáltatásának összetevői: A Casco biztosítási szerződés alapesetben csak a gyári alapfelszereltségre nyújt védelmet. A nem gyári illetve utólag beszerelt extrákra csak akkor térít a casco biztosításunk, ha azokat rögzítettük szerződésünkben, és díjat fizetünk rá.

Teljes körű casco biztosítás szolgáltatása

 1. Casco Lopáskár: Ha gépjárművünket alaposan, az előírt biztonsági berendezéssel lezártuk, de ennek ellenére részben, vagy teljesen eltulajdonították, illetve ez irányú kísérletet tettek, ezáltal kárt okoztak Önnek, akkor a gépjármű casco térít!
 2. Casco Töréskár: Amennyiben járművünk egy balesetben sérülést szenvedett, illetve idegen személy rongálással, vandalizmussal anyagi kárt okozott tulajdonukban, akkor a gépjármű casco térít Önnek!
 3. Casco Üvegtörés: Balesetben, vagy rongálás, vandalizmus által a járművünk ablak üvegezésében Önnek kára keletkezik, akkor a gépjármű casco térít! Itt érdemes odafigyelni a szerződés kötés pillanatában, hogy a 10-20-30%-os üvegtörés önrészek közül a 10% kárhányadot vállaljuk!
 4. Casco Elemi Kár: Amennyiben lezúduló hótömeg valamint hó-nyomás, zivatar, belvíz, áradás, más típusú vízelöntés, jégverés, ismeretlen természetes üreg vagy földszint alatt található építmény beomlása, 15 m/s-nál erősebb szél, földcsuszamlás, föld és kő leomlás, robbanás, tűz, villámcsapás járművünkben illetve annak alkatrészeiben vagyoni kárt okoz, akkor a casco térít!

Mit nem térít a casco biztosítás? A szerződő, vagy a biztosított által szándékosan elkövetett rongálás, eltulajdonítás okozta mesterséges károkat nem téríti a biztosító. Egyedi, különleges járművekben (pl. munkagépek) használata közben eredő károkat. Lopáskárt, ha az eltulajdonított tárgy(ak) az átlagos személyi használatot meghaladó mennyiségben pl. munkaeszközök, árukészlet stb. tulajdonították el, illetve nem téríti a biztosító a készpénz, értékpapír, nemesfém és/vagy drágakőből készített ékszereket, értékcikkekben, okmányokban történt biztosítási eseményt sem. Nem téríti a casco a nem baleseti jelleggel keletkezett károkat sem. pl.: alkatrész elöregedésében bekövetkezett törés, vagy a hideg, fagyos időjárás következtében kialakuló mechanikus hiba okozta kárt. Tömegmegmozdulással, háborús illetve terrorcselekményekkel, versennyel, sugárzó termékek valamint anyagokkal kapcsolatban bekövetkezett károkat. A nem használt, illetve le vagy kiszerelt tartozékokban a tárolás következtében felmerülő károkat. A biztosítási szerződésben nem szerepeltetett extra, vagy utólag beépített tartozékokat. Az engedély nélküli átalakítás miatt bekövetkezett tűz vagy robbanási eseményt. Szerződés kötés után az Ügyfélnek minden esetben át kell vennie a biztosítási feltételeket is, melyben az adott biztosító társaság részletesen kifejti a casco biztosítás feltételrendszerét. Minden esetben behatóan tanulmányozza át ezen tájékoztató kiadványt.

A Biztosító részleges, vagy teljes mentesülése a kár megtérítése alól ha:

 1. A jármű védelmi rendszere a káresemény időpontjában nem felel meg az előírásoknak.
 2. A jármű elhanyagolt állapota miatt következik be az esemény.
 3. Szakszerűtlen vontatás közben, illetve túlterheltség következtében történik a kár.
 4. Gyógyszer, alkohol, kábítószer hatása mellett, illetve ha nem érvényes, lejárt vezetői engedéllyel közlekedve következne be a biztosítási esemény.

A teljes körű casco, illetve a lopás casco-hoz elengedhetetlen elfogadott védelmi rendszerek: A casco biztosítás kalkulátorunk ismerteti Önnel az adott biztosító minimális védelmi rendszer követelését, de leírjuk az általában elfogadott rendszereket.Csak és kizárólag a MABISZ által elfogadott utólagos beszerelésű védelmi rendszerek az elfogadottak.

 1. gyári immobilizer – indításgátló
 2. utólag beépített immobilizer – indításgátló
 3. gyárilag beépített riasztó
 4. utólag beépített riasztó
 5. riasztó indításgátlóval
 6. (GPS) műholdas jeladó – riasztó
 7. rablás gátló

A casco biztosítás bónusz rendszere: Akárcsak a kötelező biztosításnál, a casco biztosításnál is van bónusz rendszer. A balesetmentesen vezetők, akár 50%-ot is spórolhatnak, persze itt is évente növekedik a kedvezmény mértéke.

Jó tanácsok a casco biztosítás mellé: Ne tárolja, és ne is felejtse gépjárművében a törzskönyvet, a forgalmi engedélyt, pótkulcsot, védelmi rendszer kódját stb. –ezen mulasztás káresemény bekövetkeztekor minden esetben szankciókkal jár maga után. Zárcserét, kulcs cseréjét másolását minden esetben be kell jelenteni a biztosítónak is! A mostanában úgynevezett trükkös lopások elkerülése miatt járműjéből minden kiszállás esetén vegye ki az indító kulcsot, ne adjon esélyt ezen iparágat űző személyeknek. Használt gépjárművásárlás esetén az eladóval egyeztesse le a gyári és nem gyári felszereltségek listáját, mert ez nagyban megkönnyíti az Ön casco biztosítási szerződés megkötését. Amennyiben eladta az autóját azt minden esetben tudassa a biztosítójával, valamint kérje ki bónusz igazolását is, amit beszámítanak az újonnan vásárolt jármű casco biztosítási díjába.

 


Most megtudhatjuk, hogy mik azok a különleges helyzetek, amikor nem fizet a casco. A biztosítók általában arra törekednek, hogy kifizessék a kártérítést abban az esetben, ha az jogos. Ezért is van ritkán olyan eset, amikor nem fizet a biztosító, de íme, ezek az esetek. Az első olyan helyzet, amikor nem fizet a casco, az az ittas vezetés. Nagyon sokszor probléma lehet abból, hogyha valaki úgy ül autóba, hogy előtte fogyasztott alkoholt. Ilyen esetekben, amennyiben baleset történik, akkor bizony nem számíthatunk arra, hogy a casco majd fedezi a kárunkat.

Add a comment


A CIG Pannónia egy kiváló biztosítási terméket fejlesztett ki, amellyel lehetővé válik a a casco díj utólagos, használattal arányos díjfizetése. A kutatás hátterét mintegy 185 millió forintos vissza nem térítendő uniós támogatás biztosította az ÚSZT keretében. A fejlesztés résztvevői a CIG Pannónia mellett a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Kft konzorcium, valamint a Griffsoft Kft. A résztvevőknek sikerült egy olyan kiváló technológiát kialakítani, mellyel a gépjármű használói lehetőséget kapnak arra, hogy adott berendezés beszerelésével a ténylegesen mért járműhasználattal arányosan fizethessék a casco biztosítás díját.

Add a comment


Egy alap casco biztosítás fedezetet nyújt a saját hibás károk ellen, mint például a mi hibánkból előforduló töréskár esetén, valamint akkor is, ha a káreset ismeretlen károkozó hibájából következik be. Emellett azért is nagyon fontos casco biztosítás kötés új, 0 km-es autóra, hiszen hazavisszük az új autót és bekövetkezik egy előre nem látható esemény, mint egye elemi kár – lehet az vihar-, tűz-, vagy vízkár.

Add a comment

 

A gépjármű biztosítások közül a szabadon választható módozat a casco, mellyel teljesen egyedi módon alakíthatja ki az autójának a védelmét, a nem várt események ellen. A casco biztosítás ma már rendkívül széles körben köthető, és köszönhetően a piaci versenynek valamint a kötelező biztosítás átlagdíjának csökkenésének, napjainkban egyre több embernek megfizethető is.

Add a comment


Casco biztosítást mindenki köthet aki érdekelt a gépjármű megóvásában. A biztosítás alapvető lényege, hogy az autóban keletkező károkat az ügyfélnek ne egyedül kelljen megtérítenie, ebben a biztosító segítse. A casco biztosítások legtöbbje az elemi károkra, lopáskárokra, valamint az alkatrészekben és tartozékokban keletkező károkra nyújt, fedeztet.

Add a comment


Egyre több ember rendelkezik casco biztosítással, egyre többen közlekednek úgy hogy az autójukat teljes védelemben tudják. Így egyre több emberben merül fel a kérdés, hogy a casco mire és mikor fizet. Az oldalunkon rengeteg hasznos tudnivalót gyűjtöttünk össze, hogy mindenki teljesen tisztán lássa, a casco biztosítást mielőtt megkötné a szerződését. Nézzük a tényeket, hogy a casco biztosítás mire nyújt fedezetet, tehát a casco mire fizet és mikor.

Add a comment

.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2018 - Proviti.hu
.