Gépjármű kölcsönadási szerződés formanyomtatvány letöltése, autó-motor


Gépjármű kölcsönadási szerződés formanyomtatványA gépjármű kölcsönadási szerződés elsősorban a kölcsönkapott gépjármű használatának igazolására szolgál. A szerepe az objektív felelősség elvének bevezetése óta nőtt meg igazán, ugyanis, ha gépjárművünket kölcsön adjuk, és azzal szabálysértést, vagy esetleg bűncselekményt követnének el, ezzel a dokumentummal tudjuk igazolni és bizonyítani, hogy ki vezette a gépjárművet.Fokozottan figyeljen
a kitöltött adatok helyességére, mert a hibás adatmegadás következménye egy kellemetlen szabálysértés, vagy bűncselekmény esetén jogi következményekkel járhat!

Tipp: Gépjármű kölcsönadási szerződés letöltése

Gépjármű kölcsönadási szerződés és kötelező biztosítás:

Gyakran előforduló probléma e téren az is, hogy kölcsönadási szerződéssel szeretnének az Ügyfeleink kötelező biztosítást kötni. Ez sajnos nem megoldható, ugyanis kötelező biztosítást csak adásvétel után, vagy üzembentartói bejegyzés előtt lehet kötni, kölcsönadási szerződéssel nem!

Ha a kölcsönadás rövid távra szól, abban az esetben a tulajdonos, vagy az üzemben tartó biztosításával lehet közlekedni, de figyelni kell arra, hogy a szerződés díjjal rendezve legyen!

Ha a kölcsönadás hosszú távra történik, abban az esetben ajánlott az üzembentartói bejegyzés, több okból kifolyólag is. Előnye a bejegyzésnek, hogy ez esetben új kötelező biztosítást kell kötni az új üzemben tartónak, így első kézből tudunk gondoskodni annak befizetéséről. A másik nagy előnye az, hogy minden egyes szabálysértést, tilosban parkolást, stb. a gépjármű forgalmi engedélyébe bejegyzett üzembentartó kapja meg. Az üzembentartói bejegyzés nem tulajdonjogot jelent, csupán használati jogot, így a gépjárművet az üzemben tartó eladni nem tudja, arra csak a tulajdonos jogosult.

Hátránya az, hogy az üzembentartói bejegyzésnek az okmányirodában költsége is van, de korántsem akkora mint egy gépjármű átírásnak, továbbá eredetiségvizsgálat sem szükséges hozzá.

Tipp: Gépjármű üzembentartói bejegyzés - Fontos információkkal és kérelem letöltési lehetőséggel!

Kérdése van? Tegye fel azt nekünk, és szakszerű, pontos választ adunk rá Önnek!
.
Copyright © Minden jog fenntartva 2007-2018 - Proviti.hu
.